Tekno Takip

Intel, İsrailli çip üreticisi Tower Semiconductor’ı 5.4 milyar dolara satın alıyor

İnanç Can Çekmez: Intel, İsrailli çip üreticisi Tower Semiconductor'ı 5.4 milyar dolara satın alıyor 7

İnanç Can Çekmez: Intel, İsrailli çip üreticisi Tower Semiconductor'ı 5.4 milyar dolara satın alıyor 1

İşlemci devi Intel, İsrailli çip üreticisi Tower Semiconductor‘ı satın alıyor. Yapılan resmi açıklamaya göre Tower Semiconductor, tedavüldeki hisseleri için Intel’in hisse başına 53 dolar nakit teklifini kabul etti. Anlaşma Intel’e 5.4 milyar dolara mal olacak. Satın alma işleminin önümüzdeki 12 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Polestar, Super Bowl reklamında Tesla ve Volkswagen’e acımadı
20 sa. önce eklendi

Hisseleri Nasdaq borsasında işlem gören Tower Semiconductor otomobillerde, tüketici cihazlarında, tıbbi ve endüstriyel ekipmanlarda kullanılan yarı iletken bileşen ve entegre devrelerin üretimini yapıyor. Şirketin başta İsrail olmak üzere İtalya, ABD ve Japonya’da toplam yedi üretim tesisi var.

Hisseleri yükseldi

Intel’in şirkete olan ilgisinin basına yansımasının ardından Tower Semiconductor’ın hisseleri %48 oranında yükseldi. Yaklaşık 3.6 milyar dolar piyasa değerine sahip olan firma dünyanın en büyük altıncı yarı iletken üreticisi konumunda yer alıyor.

Intel geçtiğimiz yıl daha büyük bir çip üreticisi olan GlobalFoundries‘i satın almak istemişti. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri’nin varlık fonlarından Mubadala Investment Company’nin sahibi olduğu şirket, halka arz gerçekleştirmeye karar verdi.

  • Anasayfa
  • Donanım
  • İşlemci Haberleri
  • Intel, İsrailli çip üreticisi Tower Semiconductor’ı satın alıyor

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version