Tekno Takip

Intel yine taşınabilir dünyaya dönüyor

Meral Erden: Intel yine taşınabilir dünyaya dönüyor 5

Meral Erden: Intel yine taşınabilir dünyaya dönüyor 1

Bundan neredeyse 12 yıl önce Intel, rakiplerini korkutacak bir adım atmış ve Atom mimarisini mobil cihaz dünyasına sunmuştu. Atom işlemciler o dönem akıllı telefon ve bilgisayarlarda boy göstererek iddialı olmaya çalışmıştı. Ne var ki işler beklendiği gibi gitmedi.

Intel yeniden mobil dünyaya adım atacak

2 ve 4 çekirdek ölçeklendirmesi yanında tatmin edici grafik birimleri o dönem performans anlamında ARM mimarisini oldukça zorlamıştı. Hintli Lava bu mimariyi en çok benimseyen firma olmuştu.

Intel Optane bölümünde büyük zarar
6 gün önce eklendi

Bir kaç yıl Intel mobil dünyada kendisine yer buldu ancak gerek performans tarafında ARM mimarisinin öne geçmeye başlaması gerekse TSMC’nin mobil yonga üretimine karşı Intel’in hamle yapmayarak x86 üretimine önem vermesi Atom mimarisinin de sonu oldu. Intel bir süre üretime ara verdikten sonra Atom mimarisini giriş seviyesi taşınabilir sistemlere yönelik tekrar dizayn etti.

Intel’in açtığı yeni iş pozisyonları firmanın yeniden mobil dünyaya döneceğinin sinyallerini veriyor. Bu dönüş biraz daha grafik birimi tarafında olacak. Samsung ve AMD iş birliğinde olduğu gibi Mali grafik biriminin yerine kullanılacak alternatif bir düşük güç yongası planlanıyor.

Kaynaklar ARM ve Imagination Technologies merkezlerine yakın bölgelerde ofisler açan Intel’in buradan mühendis kapabilmek için görüşmeler yaptığını da belirtiyor. Böylece hızlı bir şekilde tecrübe geliştirebilecek. Zaten Raja Khoduri de Imagination döneminde düşük güç tüketen grafik birimleri konusunda tecrübe sahibi olmuştu. Kurulacak yeni mobil grafik birimi önümüzdeki dönemde Intel’in yeni hamlelerini yönetecek.

  • Anasayfa
  • Mobil Teknolojiler
  • Cep Telefonları Haberleri
  • Intel’den sürpriz mobil cihaz hamlesi

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version