Tekno Takip

Intel’de tarihi değişiklik: Core ”i” markasına veda edebilir!

Meral Erden: Intel'de tarihi değişiklik: Core ''i'' markasına veda edebilir! 3

Meral Erden: Intel'de tarihi değişiklik: Core ''i'' markasına veda edebilir! 1 İşlemci pazarının önde gelen isimlerinden Intel, uzun yıllardır kullanılan Core i3, Core i5, Core i7 ve Core i9 isimlendirme şemasını rafa kaldırabilir. Kısa müddet yapılan açıklamada Intel Corporation Global İrtibat Yöneticisi Bernard Fernandes, eser ismi değişikliği konusunda söylentileri doğruladı.

Intel, Core i serisine veda ediyor

Bilmeyenler için geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan raporda, Intel’in Core Ultra 5 1003H isimli yeni işlemci üzerinde çalıştığı keşfedildi. Münasebetiyle bilhassa taşınabilir platformda yapılacak bir isim değişikliğine işaret eden birçok söylenti duymaya başladık. Artık Intel, bu tezlere açıklık getirdi. 

Konu hakkında yapılan açıklamada CPU devi, ”Evet, Meteor Lake işlemcilerimizin yakında piyasaya sürülmesine hazırlanırken, müşteri yol haritamızda bir dönüm noktasında olduğumuz için marka değişiklikleri yapıyoruz . Önümüzdeki haftalarda bu heyecan verici değişikliklerle ilgili daha fazla detay sağlayacağız!’’ kelamlarını lisana getirdi.

Ürün ismi değişikliğinin şimdi hangi platformlar için geçerli olacağı netleşmedi. Lakin yeni açıklama, yaklaşan Meteor Lake yahut yeni kuşak Intel Core işlemcilerin, “Core Ultra 3 / 5 / 7 / 9” isimleriyle karşımıza çıkabileceğini doğruluyor diyebiliriz. 

Intel Core Mobile H-serisi marka değişikliği ise şu halde olacak:

Ayrıca Intel, geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılan Raptor Lake serisini bu yılın sonlarında yenilemeye hazırlanıyor. Hasebiyle yeni isim şemasının Raptor Lake Refresh işlemcilerde de kullanıldığını görebiliriz. Lakin sızıntı kaynağı, “Ultra” isminin isteğe bağlı olabileceğini ve yenilenen modüller için değil, sadece daha yeni CPU’lar için geçerli olabileceğini belirtiyor.

Exit mobile version