Tekno Takip

Intel’in XeSS Teknolojisi 20 Mayıs’ta Geliyor

Meral Erden: Intel’in XeSS Teknolojisi 20 Mayıs’ta Geliyor 3

Yakın tarihli bir röportaj sırasında yaklaşmakta olan RPG oyunu Dolmen’in Intel Xe Super Sampling desteğiyle piyasaya çıkacağını doğrulandı. Bu haber, DLSS ve FSR’ye rakip olarak gelen XeSS ölçekleme teknolojisinin resmi olarak kullanıma sunulacağı anlamına geliyor.

Massive Work Studio’da yapımcı olan Kiev Martins, Dolmen’in üç ana süper örnekleme teknolojisini destekleyen ilk oyun olacağını söylüyor: AMD FSR (1.0), NVIDIA DLSS ve Intel XeSS. Oyunun 20 Mayıs tarihinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Aynı gün Dolmen, Intel XeSS teknoloji desteğini içeren bir güncelleme alacak ve bu desteğe sahip olan ilk oyun olacak. İşte röportajdan bazı kesitler:

Intel XeSS teknolojisinin lansmanı, AMD’nin FSR 2.0 teknolojisini tanıtmasından sadece 8 gün sonra gerçekleşecek. FSR 2.0’ın detaylarına bu makalemizde bakmıştık ve sonrasında desteklenecek ilk oyunlar açıklanmıştı.

Intel, XeSS’in oyun geliştiricilerinin kullanması için tek bir birleşik API’ye sahip olacağını doğruladı, ancak teknoloji çeşitli hızlandırma tekniklerini destekleyecek. XeSS, Intel GPU’larda bulunan yeni bir çekirdek türü olan XMX çekirdekleriyle veya alternatif olarak AMD ve NVIDIA da dahil olmak üzere çok daha geniş bir ekosistem tarafından desteklenen DP4a komut setiyle hızlandırılabilir.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version