Tekno Takip

Internet Explorer’ın fişinin çekilmesinden en çok etkilenen ülke ortaya çıktı

Ulaş Utku Bozdoğan: Internet Explorer’ın fişinin çekilmesinden en çok etkilenen ülke ortaya çıktı 1

Hemen her yaştan internet kullanıcısının hayatının belli bir döneminde şans verdiği Internet Explorer için artık yok diyebiliriz. Hatırlayacağınız üzere ilk versiyonu 16 Ağustos 1995 yılında yayımlanan efsane tarayıcı hakkında geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Microsoft, 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren bu servise verdiği desteği sonlandıracağını duyurmuş ve sözünde de durarak bu tarihte herhangi bir ertelemeye gitmemişti.

Aslında haber duyulduğu andan itibaren hem kimse şaşırmamış hem de zaten Internet Explorer kullanan mı kaldı şeklinde yorumlar yapılmıştı. Nitekim, son verilere göre dünya genelinde Internet Explorer kullanım oranının %1’in altında olması da, bu yorumları destekler nitelikteydi. Ancak bir ülke var ki orada şu an tam bir kaos hakim. Evet, orası Japonya.

Teknoloji denildiğinde akla ilk gelen ülke olan, çalışkanlığa ve disipline verdiği değer ile bilinen Japonya’da iş dünyasında kullanılan tarayıcılar içinde Internet Explorer’ın payının %49 olduğunu biliyor muydunuz?

Böylesi bir ülke için, bu kadar geri kalmış ve birçok konuda başarısızlığı defalarca kanıtlanmış bir tarayıcının tercih edilme sebebi, mevcut düzenin değiştirilmek istenmemesi. Özellikle kamu kurumlarında ve finans pazarında hala varsayılan tarayıcı olarak kullanılan Internet Explorer’ın desteğinin kesilmesi, gerek bu alanlarda gerekse de ülkenin genelinde büyük bir kaosa neden oldu. Otoriteler, bu ülke kullanıcılarının yeni düzene alışabilmelerinin aylar alabileceğini düşünüyor.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version