Tekno Takip

iOS 16.4.1 ve iPadOS 16.4.1 İçin Süratli Güvenlik Karşılığı Güncellemesi Yayınlandı

Meral Erden: iOS 16.4.1 ve iPadOS 16.4.1 İçin Süratli Güvenlik Karşılığı Güncellemesi Yayınlandı 1

Apple tarafından birinci defa bir Süratli Güvenlik Reaksiyonu (RSR) güncellemesini sırf beta test kullanıcıları yahut taşınabilir işletim sistemlerinin yayın öncesi geliştirici yapılarını çalıştıran geliştiriciler için değil, tüm kullanıcılar için yayınlandı.

iOS 16.4.1 ve iPadOS 16.4.1 şu anda bu RSR güncellemesini alıyor. Güncellemenin dağıtımı önümüzdeki 48 saat içinde tamamlanacak. RSR’yi yükledikten sonra, iPhone yahut iPad’inizin Hakkında kısmında bir “(a)” gösterilecek. Yani iOS 16.4.1 (a) yahut iPadOS 16.4.1 (a) kullanıyor olacaksınız.

RSR güncellemelerinin varsayılan olarak otomatik olarak uygulanmasına müsaade verilir. Hepsinin yine başlatma gerekmeyeceğini de belirtelim. Bu nedenle güncelleme bittiğinde size sorulacak. RSR güncellemelerinin otomatik kurulumunu Ayarlar aracılığıyla kapatma seçeneğine de sahipsiniz. Öte yandan, bunu yapmamanız düzgün olur zira RSR’ler olağan yazılım güncellemeleri ortasında değerli güvenlik iyileştirmeleri sağlayacak.

Bugünün RSR güncellemesinin indirilmesi ve kurulması sadece birkaç dakika sürüyor ve tekrar başlatma gerektiriyor. Bundan sonra, RSR’ler sadece iOS ve iPadOS’in en son sürümlerini çalıştıranlar tarafından kullanılabilecek.

Exit mobile version