Tekno Takip

iOS 16 Beta Nasıl Yüklenir?

İnanç Can Çekmez: iOS 16 Beta Nasıl Yüklenir? 3

Eylül ayında düzenlenmesi beklenen iPhone 14 lansmanının hemen ardından yayınlanması beklenen iOS 16 güncellemesi için bugün ilk beta sürümü yayınlandı. Peki, geliştiricilere özel olarak yayınlanan iOS 16 beta nasıl yüklenir? Siz değerli okurlarımız için cevaplıyoruz.

iOS 16’nın Beta programına kayıt olmak için yapmanız gereken tek şey bir geliştirici kaydı oluşturmak. Eğer herhangi bir geliştirici hesabınız yoksa ne yazık ki iOS 16’nın geliştiricilere özel olarak yayınlanan ilk beta sürümünü iPhone’nunuza indiremeyeceksiniz.

Ancak bir geliştirici hesabınız var ise, buradaki bağlantıdan iOS 16’nın ilk beta sürümünü cihazınıza yükleyerek yeni iOS güncellemesini herkesten önce deneyimleyebileceksiniz. İlk beta sürümünü iPhone’nunuza yüklemek istiyorsanız hemen aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.


iOS 16 beta yükleme işlemci

Beta sürümünü indirmeye başlamadan önce cihazınızın yedeğini kesinlikle almanızı tavsiye ederiz. Çünkü olası bir çökme ya da hata sonrası cihazınızdaki tüm verileri kaybedebilirsiniz. Cihazınızın yedeğini aldıysanız, o zaman iOS 16’nın ilk beta sürümünü nasıl indireceğinizden de kısaca bahsedelim.

WWDC 2022 konferansında ne yazık ki iOS 16 çıkış tarihi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak, söz konusu güncellemenin Eylül ayında düzenlenecek olan iPhone 14 lansmanının hemen ardından yayınlanması bekleniyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version