Tekno Takip

iOS 16, CAPTCHA’ların Atlanmasına Müsaade Verecek

Şinasi Kaya: iOS 16, CAPTCHA’ların Atlanmasına Müsaade Verecek 1

iOS 16 sayesinde yakında insan olduğunuzu kanıtlamak için trafik ışıklarının resimlerine dokunmanız veya dalgalı metinleri deşifre etmeniz gerekmeyecek. iOS 16, desteklenen uygulamalarda ve web sitelerinde CAPTCHA’ları atlama desteği sunarak kullanıcıları bir dertten kurtarmış olacak.

iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura ile gelen yeni özellik, Ayarlar uygulamasında Apple Kimliği > Şifre ve Güvenlik > Otomatik Doğrulama altında yer alıyor. Apple özellik etkinleştirildiğinde iCloud’un arka planda cihazınızı ve Apple Kimliği hesabınızı otomatik olarak doğrulayacağını ve uygulamaların ve web sitelerinin size bir CAPTCHA doğrulama istemi sunma ihtiyacını ortadan kaldıracağını söylüyor.

Apple’ın sistemi, cihazın ve Apple Kimliği hesabının iyi durumda olduğunu doğruluyor ve uygulamaya veya web sitesine Private Access Token olarak adlandırılan şeyi sunuyor. Bu yeni sistem, CAPTCHA’lara kıyasla daha iyi kullanıcı gizliliği ve erişilebilirliği ile oturum açma veya hesap oluşturma gibi görevler için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunacak.

Cloudflare ve Fastly, Private Access Token için desteği zaten duyurdular. Bu, CAPTCHA’ları atlama yeteneğinin bu platformlar tarafından desteklenen milyonlarca uygulamaya ve web sitesine geleceği ve bu özelliğin zaman içinde daha geniş bir alana yayılacağı anlamını taşıyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version