Tekno Takip

iOS 16 korsan iPods kulaklıkları tespit edebilecek

Şinasi Kaya: iOS 16 korsan iPods kulaklıkları tespit edebilecek 1

Bilindiği üzere Apple Haziran ayının başında gerçekleşen WWDC’de yeni işletim sistemi sürümü olan iOS 16’yı resmen tanıtmıştı. Şirket tarafından gerçekleştirilen tanıtımda her ne kadar yeni sürümün birçok özelliği bizzat Apple tarafından tanıtılsa da, neredeyse bahsedilen özelliklerinden daha fazla sayıda bahsedilmeyen özelliği olduğu düşünülen iOS 16, bu sayede düzenli aralıklarla gündeme gelmeye devam ediyor.

iOS 16’nın ilk beta sürümü üzerinde çalışan bir geliştiricinin keşfettiği bir kod bloğu, iOS 16 işletim sistemine sahip akıllı telefonların, sahte AirPods’ları anında tespit edebileceğini ortaya koydu. Buna göre sahte olduğu anlaşılan bir AirPods ile karşılaşıldığında, sistem otomatik olarak bu aygıtın doğrulamasının yapılamadığını ancak yine de bağlanmak istenip istenmediğini soracak.

iOS 16 korsan iPods kulaklıkları tespit edebilecek

Eğer siz zaten bu durumun farkındaysanız yani aldığınız AirPods’un sahte olduğunu biliyorsanız bir sorun yok. Eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak özellikle aklınızda herhangi bir soru işaret varsa, orijinal olduğunu düşündüğünüz için aldığınız bir AirPods söz konusuysa, bu özellik kesinlikle çok işinize yarayacaktır.

Tabi bu özellik iOS 16’nın ortaya çıkarılan yeniliklerinden sadece biri. Otoriteler, iOS 16’nın henüz ortaya çıkarılmamış çok sayıda önemli özelliğinin olduğunu düşünüyor. Tabi henüz bu sürümün genel kullanıma sunulmasına bir hayli vaktin olduğu düşünüldüğünde, söz konusu gizli özelliklerin keşfi için daha bir sürü zaman var diyebiliriz.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version