Tekno Takip

iOS 17 ile Apple Haritalar daha kullanışlı hale geliyor

Şinasi Kaya: iOS 17 ile Apple Haritalar daha kullanışlı hale geliyor 5

Şinasi Kaya: iOS 17 ile Apple Haritalar daha kullanışlı hale geliyor 1 Apple Haritalar uygulaması daha kullanışlı bir iPhone tecrübesi sunmaya hazırlanıyor. Emniyetli bir kaynağın aktardığı bilgilere nazaran navigasyon uygulaması iOS 17 ile birlikte yeni bir kilit ekranı görünümüne kavuşacak.

Apple Haritalar‘da artık navigasyon yönergeleri kilit ekranının tamamını işgal etmeyecek. Bildiğiniz üzere şu anki iOS 16’da navigasyon modu, iPhone ekranının tamamını kaplıyor ve başka tüm kilit ekranı öğeleri gizleniyor. Lakin görünüşe bakılırsa iOS 17’de bu değişecek.

Artık kilit ekranını ele geçirmeyecek

Yeni dizaynda yol tanımları ve gerçek vakitli görsel rota, tıpkı Apple Music’te müzik dinlerken gösterilen albüm kapaklarına misal halde kilit ekranının sırf bir bölümünü kaplayacak. Uygulama bildirimleri, kamera ve el feneri kısayolları ise ekranın alt kısmında yer alacak.

Apple’ın yeni işletim sistemlerini duyurmasına bir aydan az bir müddet kaldı. Şirket 5-9 Haziran tarihleri ortasında gerçekleştireceği WWDC 2023 konferansında iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, tvOS 17 ve watchOS 10 sürümlerini resmi olacak tanıtacak.

Exit mobile version