Tekno Takip

iPad’lerde Neden Hesap Makinesi Yok?

Şinasi Kaya: iPad'lerde Neden Hesap Makinesi Yok? 9

Her şeyi en ince ayrıntısına kadar özenle tasarlayan ve hataya pek taviz vermeyen Apple, nasıl oluyor da diğer ürünlerine hesap makinesi özelliği eklerken iPad’i hesap makinesiz bırakıyor?

Acaba bu bir hata mı, yoksa kasıtlı yapılmış bir şey mi? Hata olması imkânsız gibi duruyor ancak kasıtlı yapılmasının ardında nasıl bir sebep yatıyor olabilir ki? 

Daha yeni olmasına rağmen Apple Watch’ta hesap makinesi bulunuyor.

Apple, diğer markalara ve işletim sistemlerine kıyasla, büyük değişiklikleri seven bir marka değil. Özellikle iPhone ve iPad serileri, çok sık değişime uğramıyor. Fakat iPad, Apple Watch’tan çok daha eski olmasına rağmen hesap makinesi bulunmuyor. 

iPad’de hesap makinesini kullanabilmeniz için Siri’ye işlemi sorabilirsiniz, Google’a yazabilirsiniz ya da reklamlarla dolu, başka bir hesap makinesi uygulamasını indirebilirsiniz. Bunlar da pek pratik yöntemler değil elbette.

Steve Jobs’un hesaba katmadığı bir şey son anda patlak vermişti.

Söylenene göre, iPad’lerin hesap makinesi uygulamasının olmamasının nedenine giden hikâye, iPad’in tamamlanmasından yalnızca birkaç hafta öncesine dayanıyor.

iPad tasarlanırken iPhone’lardaki işletim sistemi, aynı şekilde iPad’e aktarılmıştı ancak hesaba katmadıkları bir şey vardı, hesap makinesinin büyük ekranda nasıl duracağı. 

Jobs, geliştiricinin önüne iki seçenek sundu.

Steve Jobs, hesap makinesi uygulamasının nasıl göründüğünü, iPad’in lansmanının planlanmasından sadece bir ay önce fark etti ve tasarım hiç hoşuna gitmedi.

Jobs, Apple’ın önde gelen yazılım geliştiricisi Scott Forstall ile görüştü ve önüne iki seçenek sundu: Ya sıfırdan yeni bir iPad hesap makinesi oluşturacaktı ya da uygulamayı tamamen kaldıracaktı.

Önlerinde kısa süre olduğu göz önünde bulundurulunca, Forstall böyle bir şeyin pek mümkün olmayacağını düşündü ve Jobs ile hesap makinesinin tamamen kaldırılmasına karar verdiler.

Ufukta yeni bir hesap makinesi planı görünmüyor. Günümüze kadar taşınan iPad, hâlâ bir hesap makinesi uygulamasına sahip değil ve yazılım geliştiricilerinin bu konu üzerine çalıştıklarına dair herhangi bir gösterge de yok. 

Kaynaklar: Slash Gear, Wolf of Tablet

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version