Tekno Takip

iPhone 13, Ocak Ayında Çin’de En Çok Satan Model Oldu

Meral Erden: iPhone 13, Ocak Ayında Çin’de En Çok Satan Model Oldu 3

CINNO Research’ün verilerine göre Apple iPhone 13, Ocak ayında 2.3 milyon satışla Çin’de en çok satan bireysel model oldu. Bu, 13 modelinin bireysel satış listelerinin en üstünde olduğu dördüncü aydır (geçen yılın Ekim-Aralık arası dahil). Bundan önceki altı yıl içinde bir iPhone bu grafiğin zirvesine çıkmamıştı.

iPhone 13, Ocak ayında Çin’deki tüm Apple satışlarının önemli bir bölümünü oluşturdu, şirket toplamda 5.1 milyon adet sattı. Bu, geçen yılın Ocak ayına göre %11,4’lük bir artış anlamına geliyor.

Çin pazarı etkili bir şekilde geçen yılla aynı seviyede (+%0,4) ancak Aralık ayına kıyasla %38,6 büyüdü (Çin’deki en önemli Bahar Şenliği 1 Şubat’ta başlıyor). Ülkede toplam 30,87 milyon akıllı telefon satıldı.


iPhone 13 ocak 2022 Çin satışları

Pazarın zirvesinde geçen yılın Ocak ayına göre %20’nin üzerinde bir düşüşle 5,4 milyon adet satılan Oppo yer alıyor. En çok satan telefonlar Oppo Reno 7 5G (elbette Çin versiyonu) ve Oppo A56 5G idi.

vivo (iQOO telefonlar hariç) ikinci sırada, Honor’un biraz önünde. vivo da geçtiğimiz dilime göre düşüş gösterdi (-13.2%). Fakat Honor hızla yükseldi ve geçen yıla göre Ocak ayı satışlarını üç kattan fazla artırdı. Buna ek olarak Huawei artık ilk 5’te değil, ancak bağımsız marka kaybettiği zemini yeniden ele geçirmeye çabalıyor.

vivo tarafındaysa en çok satan telefon, vivo S12 idi. Honor’a gelince, birden fazla model ilk 10’a girdi: Honor 60, Honor X30, Honor Play 30 Plus ve Honor Play 20. Magic4 serisinin (MWC’de tanıtıldı) Honor’un büyümesini daha da artırması bekleniyor.

Bu arada Xiaomi, geçen yıla göre %12,7 düşüşle 5. sıraya geriledi. 4,4 milyon satış rakamı, şirketin hem Honor hem de Apple tarafından geride bırakıldığı anlamına gelmekte. Xiaomi 12 serisinin de (Aralık ayında piyasaya sürüldü) pek bir etkisi olmadı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version