Tekno Takip

iPhone 14 Çıkış Tarihi Şimdiden Ertelenmiş Olabilir

Ulaş Utku Bozdoğan: iPhone 14 Çıkış Tarihi Şimdiden Ertelenmiş Olabilir 3

Apple’ın neredeyse bütün ürünleri bildiğiniz gibi Asya ülkelerinde üretilmekte. Bu Asya ülkelerinden en önemlisi de Tayvan zira Apple orada çiplerini üretiyor. Ancak Çin Halk Cumhuriyeti, bu konuda ne iPhone 14 için hazırlanan Apple ile ne de Tayvan ile hemfikir değil.

Çin’in beyanına göre Tayvan, Çin topraklarına ait bir yer. Yani ayrı bir yer olarak lanse edilemez. Tabii ki Tayvan da bunu kabul etmiyor. Bu durumda Apple, Çin ve Tayvan’ı birbirine düşürerek ortada kalmış oldu.

Bunun sonucunda iPhone 14’lerin çıkış tarihi, daha çıkmadan ertelenmiş olabilir

Çin Halk Cumhuriyeti, birçok ABD’li teknoloji devinin çiplerini sipariş verdiği Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp. (TSMC) şirketinin ürettiği ürünlerdeki ‘Made in Taiwan’ (Tayvan’da üretildi) etiketini kabul etmiyor. Bunun yerine Çin, ürünlerdeki etiketin ‘Made in Taiwan, China’ (Tayvan, Çin’de üretildi) ya da ‘Chinese Taipai’ şeklinde olmasını istiyor.

Apple, Tayvan merkezli tedarikçilerine uyarıda bulundu. Nedeni ise Çin’in Tayvan’daki tedarikçiler tarafından Microsoft ve Apple gibi ABD firmaları için bazı ürünler üreten Suzhou Çin’deki Pegatron fabrikasına gönderilen malzemelerin sevkiyatını durdurması.

Bu gönderiler Çin Halk Cumhuriyeti’nde gümrük tarafından bekletiliyor ve daha önce bahsettiğimiz ‘Tayvan’da Üretildi’ ibaresi varsa gönderim iptal ediliyor. Eğer etiket Çin’in istediği gibiyse teslimata izin veriliyor.

Çin’in bir ‘okul zorbası’ gibi davranarak Tayvan’ın aslında kime ait olduğunu gösterme çabalarından ötürü TSMC’deki üretim yavaşlayacağından dolayı Apple’ın iPhone 14’leri şimdiden ertelenmiş olabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version