Tekno Takip

iPhone 14 hakkında kıymetli iddia!

Meral Erden: iPhone 14 hakkında kıymetli iddia! 1

Önümüzdeki aylarda yapılacağı iddia edilen iPhone 14 etkinliği için Apple, henüz net bir tarih vermedi. Resmi etkinlikle ilgili ayrıntıları beklerken, yeni bir rapor üretimle ilgili bazı ayrıntıları ortaya çıkardı. Önde gelen bir analist, yaptığı açıklamayla birlikte Apple’ın iPhone 14 üretim yeri ve zamanıyla ilgili bilgi verdi.

Çin ve Hindistan’da üretilecek

iPhone 14, Çin ve Hindistan’daki fabrikalarda aynı anda üretilecek
Önde gelen analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, iPhone 14’ü Çin ve Hindistan‘daki fabrikalardan aynı anda göndermeyi planlıyor. Apple, Hindistan’daki Wistron ve Foxconn gibi üreticilerle birçok bağlantısı var.

Analist, Foxconn’un Hindistan’daki üretim tesisinin 6.1 inçlik iPhone 14‘ü ilk kez Çin’le aynı anda üreteceğini iddia ediyor. Bununla birlikte yeni iPhone modelleri, Çin veya diğer pazarlardan çeyrek veya daha fazla bir süre sonra üretim kısmına çıktı. Kuo, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Kısa vadede, Hindistan’ın iPhone kapasiteleri/sevkiyatları Çin ile hala önemli bir açıklığa sahip, ancak Apple için Çinli olmayan bir iPhone üretim sitesi kurmada önemli bir kilometre taşı.” dedi.

Apple üs değiştirmek istiyor

İddialara göre Apple’ın yeni iPhone’u Hindistan’da Çin ile aynı anda yapmasının nedenlerinden biri, üretim için üsleri değiştirmek olabilir. Dünya çağında çeşitli jeopolitik sorun ve COVID-19 nedeniyle Apple, Çin’deki üreticilerle tedarik zinciri kısıtlaması sorunu yaşadı.

Teknoloji devi Apple için Çin’deki üretim ölçeği oldukça önemli. Ancak iddialar şirketin, tedarik zinciri sorunlarını çözmek için alternatif üretim tesisi kurduğunu belirtiyor. Son zamanlarda bir rapor, teknoloji devinin bu yılın ikinci çeyreğinde Hindistan’da 1,2 milyondan fazla iPhone sattığını ve yüzde 94’lük (yıllık) büyüme kaydettiğini söyledi.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version