Tekno Takip

iPhone 14 ile birlikte hayal gerçeğe dönüşecek! Büyük sav

Ulaş Utku Bozdoğan: iPhone 14 ile birlikte hayal gerçeğe dönüşecek! Büyük sav 1

Apple denildiği zaman akla yüzlerce farklı şey gelebilir. Ancak tüm teknoloji dünyasının hakim olduğu bir görüş var ki o da Apple’ı Apple yapan şey kendi ekosisteminin olması ve her yönüyle Apple cihazlarının kendine has olmasıdır. İşletim sisteminden işlemcisine, şarj portundan kulaklığına kadar Apple, adeta özerk bir teknoloji markası olarak ben tek siz hepiniz demektedir.

Bununla birlikte Apple bile olsanız, bazen geri adım atmanız ve bazı konularda taviz vermeniz gerekebiliyor. Tıpkı veri aktarım portlarında geçmişte görmeye başladığımız ve muhtemelen de gelecekte sıkça göreceğimiz gibi.

iPhone 14 ile birlikte hayal gerçeğe dönüşecek! Büyük iddia

Bilindiği üzere Apple çok uzun bir süre kendine ait cihazların tamamında Lightning portunu kullanmış, ancak bazı nedenlerden dolayı sonunda iPad ve Mac modellerinde USB Type-C’ye geçmek zorunda kalmıştı. Apple fanlarının en büyük dayanağı ise, hala en önemli cihaz olan iPhone’ların Lightning portuna sahip olmasıydı. Ancak bu kalenin de kaybedilmesi yakın gibi görünüyor.

Başta Bloomberg’ün ve ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun aktardığı bilgiler olmak üzere birçok kaynaktan gelen bilgilere göre Amerikalı teknoloji devi bir veya iki yıl içerisinde tüm cihazlarında USB Type-C’ye geçiş yaparak bir devri noktalayacak.

Şüphesiz şirketin böyle bir karar verecek olmasının arkasında yatan en önemli sebep Avrupa Birliği’nin artık dayanılmaz bir boyuta ulaşan baskıları. Bu yüzden şimdi akıllarda sadece tek bir soru var: Son Lightning portlu iPhone hangisi olacak?

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version