Tekno Takip

iPhone SE 3. Jenerasyon Özellikleri Sızdırıldı

Ulaş Utku Bozdoğan: iPhone SE 3. Jenerasyon Özellikleri Sızdırıldı 1

iPhone SE 3. Nesil veya 2022 olarak nitelendirilecek yeni Apple modelinin yarın düzenlenecek etkinlikte resmiyet kazanması bekleniyor. Etkinlikten hemen önce ortaya çıkan bilgiler ışığında yeni nesil iPhone’un nasıl olacağı hakkında fikir sahibi olacağız.

Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan detaylarda cihazın teknik özellikleri ortaya çıkıyor. Kuo’ya göre iPhone SE 3. nesil boyutlandırma olarak 2. nesille hemen hemen aynı olacak. Bunun haricinde birden fazla renk seçeneğiyle birlikte 64, 128 ve 256 GB dâhili depolama seçenekleri sunulacak.

Geçtiğimiz ay Magsafe şarj teknolojisinden yoksun olabileceğini sizlere aktarmıştık. Paylaşılan bilgilerde bu durumdan bahsedilmiyor. Dolayısıyla 8 Mart’taki resmi etkinlikte durumu öğrenmiş olacağız.

Apple A15 Bionic yonga setiyle birlikte güçlendirilecek SE 3, 5G bağlantı teknolojisini de destekleyecek. Ayrıca cihazın 4.7 inçlik LCD bir ekrana sahip olmasının yanı sıra home tuşu olarak tabir edilen klasik tasarım devam edecek (iPhone 8’e kadar olan modellerin ardından SE serisinde devam ediyor). Ayrıca ekran koruyucusu da geçtiğimiz günlerde Amazon’da listelenmişti.

Cihazın 2022 yılı içerisinde 25 ile 30 milyon adet satması bekleniyor. Ortalama 9 aylık bir periyotta bu satış rakamlarını hedefleyen Apple’ın cihazdan beklentisi yüksek gibi görünüyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version