Tekno Takip

iPhone’ların En Ucuza ve En Değerliye Satıldığı Ülkeler

Meral Erden: iPhone'ların En Ucuza ve En Değerliye Satıldığı Ülkeler 17

ABD merkezli teknoloji devi Apple, dün akşam saatlerinde bir lansman etkinliği gerçekleştirdi. Bu lansmanda yeni nesil iPhone SE‘ye ek olarak yeni iPad Air ve Mac Studio ile tanışma imkanı yakaladık. Ancak Apple’ın özellikle de ülkemizdeki sürprizleri bunlarla sınırlı değildi. Apple Türkiye, lansmana paralel olarak internet sitesindeki fiyatları güncelledi. Bu güncellemelerle Apple’ın Türkiye’deki neredeyse her ürününe zam geldi.

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar, vatandaşın teknolojiye ulaşımını artık iyiden iyiye kısıtlamaya başladı. Zira bugün itibarıyla bir iPhone 13 Pro satın almak isterseniz, 25 bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Tercihleriniz biraz daha yüksekse 35 bin 399 TL karşılığında bir iPhone 13 Pro Max 1 TB sahibi de olabilirsiniz. Peki diğer ülkelerdeki durumlar nasıl? Şimdi sizlere, Apple’ın resmi internet sitesinde satışı devam eden iPhone modellerinin en ucuza ve en pahalıya satıldığı ülkelerden bahsedeceğiz.

iPhone fiyatları diğer ülkelerde ne durumda?

İçeriğimize devam etmeden önce, tam olarak ne yapacağımızdan bahsedelim. Bilindiği üzere Apple’ın merkezi ABD. Bu yüzden, merkezimiz her zaman ABD olacak ve kıyaslamalar da dolar üzerinden gerçekleştirilecek. Önce Apple’ın internet sitesinde satışı devam eden iPhone modellerinin (yalnızca 128 GB’lik versiyonlar) fiyatlarına dolar bazında bakacak, sonra da bu fiyatları diğer ülkelerin yerel para birimlerinin dolar karşılıkları ile kıyaslayacağız. Buradaki farkın temel nedeni ise ülkelerdeki vergi oranları ile Apple’ın yerel fiyatlandırma ve diğer satış stratejileri olacak. Ortaya çıkan liste, iPhone fiyatlarının en ucuz ve en yüksek olduğu 5’er ülkeyi gösterecek. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim.

iPhone fiyatları ABD’de nasıl?

iPhone 13 Pro Max’in en ucuz olduğu ülkeler:

iPhone 13 Pro Max’in en pahalı olduğu ülkeler:

iPhone 13 Pro’nun en ucuz olduğu ülkeler:

iPhone 13 Pro’nun en pahalı olduğu ülkeler:

iPhone 13’ün en ucuz olduğu ülkeler:

iPhone 13’ün en pahalı olduğu ülkeler:

iPhone 13 mini’nin en ucuz olduğu ülkeler:

iPhone 13 mini’nin en pahalı olduğu ülkeler:

iPhone 12’nin en ucuz olduğu ülkeler:

iPhone 12’nin en pahalı olduğu ülkeler:

iPhone 12 mini’nin en ucuz olduğu ülkeler:

iPhone 12 mini’nin en pahalı olduğu ülkeler:

iPhone 11’in en ucuz olduğu ülkeler:

iPhone 11’in en pahalı olduğu ülkeler:

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version