Tekno Takip

İşte dünyanın en kıymetli 10 telefonu

Ulaş Utku Bozdoğan: İşte dünyanın en kıymetli 10 telefonu 1

Piyasada sıkça bilinen en pahalı akıllı telefonlar genellikle Apple ya da Samsung’un çıkardığı telefonlar olur ancak bu piyasanın biraz da gösteriş tarafı var. Petrol kralları gibi servetinin neredeyse sonu olmayan kişilerle aynı telefonları kullanmıyoruz.

En azından aynı telefonları kullanıyor olsak bile onların telefonlarında altın, elmas gibi kaplamalar bulunuyor ve elbette bu telefonlar o kişilere özel olarak üretiliyor ya da dünyada sayılı birkaç kişi için satışa çıkıyor.

Bu telefonlar da onları dünyanın en pahalı telefonları haline getiriyor. Biz de sizler için listemizde dünyanın en pahalı 10 telefonunu seçtik. İşte o en pahalı telefonlar…

Diamond Crypto Smartphone / 1,3 milyon $

Avusturyalı tasarımcı Peter Aloisson; piyasaya sürüldüğünde dünyanın en pahalı telefonu unvanını da elinde bulunduran Diamond Crypto’yu tasarladı. Bu arada telefon platinden; pembe altın logolu ve ana düğmeli ve yan tarafında yüksek kaliteli Macassar Abanozdan yapılmış ahşap panelden oluşuyor. Nitekim telefon, adını iki temel özelliğinden alıyor; 10’u çok nadir bulunan mavi elmas da dahil olmak üzere; 50 elmasla süslü. Üstelik tüm verileri tamamen güvende tutmak için özel olarak geliştirilmiş bir şifreleme teknolojisi de var.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version