Tekno Takip

Katlanabilir Telefonlar İçin Argümanlı Kestirim: 2024 Yılında Uçuşa Geçekekler!

Canalys’in tahminlerine göre katlanabilir akıllı telefon dağıtımları, 2024 yılına kadar 30 milyonu geçecek.

Geçtiğimiz ay analistler, 2021 yılının 4. çeyreğinde yıllık bazda sadece yüzde 1 artışla 363 milyon akıllı telefonun dağıtımının gerçekleştiğini, ancak 2021 genelinde satışlarının yüzde 7 artarak 1,37 milyara ulaştığını doğruladı.

Canalys araştırma analisti Runar Bjørhovde, “Katlanabilir akıllı telefonlar için ana katalizör, salgın sırasında geniş ekranlı cihazların artan kullanımı oldu” diyor. Büyük ölçüde Samsung’un liderlik ettiği katlanabilir akıllı telefon dağıtımları, 2021’de yüzde 148 artışla 8,9 milyona ulaştı. Bu da, genel telefon piyasasına baktığımızda oldukça iyi bir oran.

Canalys, Android telefon üreticilerinin muazzam bir fiyat baskısı altında olduğunu söylüyor: 800 doların üzerindeki Android telefonların satışları 2021’in sonu ile 2019’un sonu arasında yüzde 18 azalırken, iOS dağıtımları bu dönemde yüzde 68 arttı.

Canalys araştırma analisti Amber Liu‘nun söylediğine göre “Cihaz satıcıları için gerçek savaş alanı, katlanabilir uygulama ekosistemi hala optimal olmaktan uzak olduğundan, kullanıcı arayüzüne ve yetenekli yazılıma önemli miktarda yatırım gerektiren yazılım kullanıcı deneyimidir. Genel pazar benimsenmesi için hayati önem taşıyan bir şekilde satıcıların kalınlık, ağırlık ve fiyatı düşürmeye devam etmesi nedeniyle bu yıl çok sayıda yeni katlanabilir cihaz yayımı görmeyi bekliyoruz.

Katlanır telefonların göstermesi gereken daha çok fazla gelişme var. Ekranların “kırışmayacağını” veya çatlamayacağını kanıtlamak için birkaç güven artırıcı yıl, katlanabilir özellikler eklemek için birkaç Android güncellemesi, fiyatların kaçınılmaz bir şekilde azalması, katlanır telefonlara yardımcı olacaktır. Ve tüm bunlar, 2024 yılında yaşanması beklenen patlama için büyük bir öneme sahip.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version