Tekno Takip

Kia çıldırdı! Stonic’i Duster’dan bile ucuza satıyor!

Ulaş Utku Bozdoğan: Kia çıldırdı! Stonic'i Duster'dan bile ucuza satıyor! 9
Ulaş Utku Bozdoğan: Kia çıldırdı! Stonic'i Duster'dan bile ucuza satıyor! 1

B sınıfı SUV segmentinde yer alan Kia Stonic küçük sınıf otomobillerle benzerlik gösteriyor. Ancak bu sınıftaki otomobillere göre B sınıf SUV araçların tavan yüksekliği daha fazla oluyor.

Son yıllarda SUV araçları yollarda daha çok görmeye başladık. Türkçeye “sportif amaçlı taşıt” olarak çevrilen SUV araçlar; gösterişli tasarımları, prestijli görünümleri ve dinamik tarzları dolayısıyla kullanıcıların ilgisini çekiyor.

Çekiş özellikleri ve güçlü motor donanımları sayesinde hem arazide hem de asfalt yollarda kullanılabilen SUV araçlar, geniş oturma alanları ve bagaj hacimleri nedeniyle “aile aracı” olarak da anılıyor.

Şehir hayatında konfor ve güvenlik sağlayan SUV araçlar, engebeli arazilerde sergiledikleri yüksek performans ile de dikkat çekiyor.

Kia Stonic; 1,2 litrelik benzinli ve 1,4 litrelik benzinli motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. Maksimum 100 beygir güç üreten modelin 0-100 km/s hızlanması 13,7 saniye olarak belirtiliyor. 352 litre bagaj hacmi sunan Kia Stonic, 100 kilometrede 6,9 litre yakıt tüketiyor.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version