Tekno Takip

Koronavirüs kabusu bitmedi! Meskenlerde fiyatsız test dağıtımına başlanıyor!

Ulaş Utku Bozdoğan: Koronavirüs kabusu bitmedi! Meskenlerde fiyatsız test dağıtımına başlanıyor! 1

25 Eylül pazartesi gününden itibaren her hane, Sıhhat ve İnsani Hizmetler Bakanlığı’nın (HHS) sitesi COVID.gov aracılığıyla dört fiyatsız COVID-19 testi talep edebilecek. HHS, daha evvel dağıtılan testlerin burada gösterilen uzatılmış son kullanma tarihlerine sahip olduğunu belirterek, testlerin 2023 sonuna kadar kullanılması amaçlanıyor.

Ücretsiz COVID-19 testleri sağlamaya yönelik evvelki program, halk sıhhati acil durumunun sona ermesinin akabinde Mayıs ayında durdurulmuştu. O devirde hükümet stoklarını yenilediğini argüman ediyor. Lakin şu anda 600 milyon dolar COVID-19 testlerinin üretimine gidiyor ve akabinde meskende kullanım için 200 milyon dolar satın alınıyor.

Koronavirüs kabusu bitmedi! Meskenlerde fiyatsız test dağıtımına başlanıyor!

HHS Sekreteri Xavier Becerra, Washington DC’deki bir aktiflikte COVID-19 güçlendiricisini alırken fiyatsız testleri ve daha fazla yatırımı duyurdu. Becerra yaptığı açıklamada, “Bu kritik yatırımlar, ülkemizin meskende yapılan süratli Kovid-19 testleri üretim düzeylerini güçlendirecek ve virüsün yayılmasının azaltılmasına yardımcı olacak.” dedi.

ABD genelinde Kovid-19 hadiseleri aylardır süren düşüşün akabinde temmuz ayı başlarında artmaya başladı. Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezleri (CDC), 3-9 Eylül haftasında hastaneye müracaatların %7,7 artarak 20.538’e, Kovid-19 kaynaklı ölümlerin ise %4,5 artarak %2,3’e yükseldiğini bildirdi.

Ani yükselişin başlamasından iki aydan fazla bir mühlet sonra HHS virüsün “bittiği” tarafındaki ortak duyguyu karşı harekete geçti.

Exit mobile version