Tekno Takip

Krafton, Gerçekçi NPC’ler Üzerinde Çalışıyor

İnanç Can Çekmez: Krafton, Gerçekçi NPC’ler Üzerinde Çalışıyor 1

Eski popülaritesi ne kadar kaybolmuş olsa da dünyanın en çok oynanan yapımlarından olan PUBG’nin geliştiricisi Krafton, gerçekçi NPC geliştirmeye çalıştığını onayladı. Şirketin bahsettiğine göre bu NPC’ler, insanlardan ayırt edilemeyecek kadar üst düzey fiziklere sahip olacak. Projenin geliştirilmesinde Unreal motorunun bazı araçları, yapay zeka ve aktörlerin kaydedilen hareketlerinden faydalanılacak.

Krafton, “sanal insanlar” olarak nitelendirdiği yeniliğini gerçekliğe çok yakın CGI efektleriyle oluşturmak için gerekli teknolojinin inşa sürecinde olduğunu duyurdu. Bilindiği üzere alanında uzman aktörlerin yüz ve vücut hareketlerinin bilgisayara aktarılma esasına dayanan CGI efektleri, sadece dizi ve filmlerde değil, oyunlarda da deneyimi iyileştirmek için uzun zamandır kullanılıyor. PUBG’nın yapımcısı bahsettiğimiz CGI efektlerini farklı bir konuma taşıyarak oyunlardaki NPC’lerle birleştirmeyi hedefliyor. Şirket, yüz ifadeleri ve duyguları yapımlarına bu şekilde ekleyerek gerçeklik etkisini bambaşka boyutlara getirebileceğini belirtiyor.

Bu teknolojinin, PUBG dahil olmak üzere, Krafton’un çıkmasına az zaman kalan korku oyunu The Callisto Protocol’de ve Witcher benzeri RPG oyunu Project Windless‘ta yer alacağı tahmin ediliyor. Aşağıdaki video, gerçekçi NPC teknolojisinin mevcut aşamasını göstermekte. İlerleyen süreçte bu tasarımların daha da gelişeceğinin altını çizen Krafton, tam anlamıyla sanal etkinlikler düzenlemek için görüntülerdeki sanal insanların kullanılabileceğini ve hatta bu insanlarla direkt olarak iletişime geçilebileceğini söylüyor.

NPC’lerin oyuncuların hayatına girmesine daha uzun bir süreç olsa da heyecan yaratacağı kesin. Diğer taraftan son zamanlarda gündemden düşmeyen Metaverse kavramıyla ilişkilendirilebilecek sanal insanlarla birlikte oyun sektöründe bazı değişikliklerin yaşanacağı yadsınamaz bir gerçek. Zira GTA 6’da gelişmiş NPC’lerin bulunabileceğini biliyoruz. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version