Tekno Takip

Latife değil: Tam 27 milyon mAh gücünde powerbank

Meral Erden: Latife değil: Tam 27 milyon mAh gücünde powerbank 3

Meral Erden: Latife değil: Tam 27 milyon mAh gücünde powerbank 1

Piyasada bulunan taşınabilir şarj istasyonları genelde dizüstüne kadar şarj imkânı sunabilen ve yanımızda taşıyabileceğimiz türden. Bazıları ise biraz daha büyük ve televizyon gibi düşük enerji tüketen cihazları şarj edebiliyor. Çinli bir elektronik mühendisi ise imkânsızı başardı. 

27 milyon mAh kapasiteli powerbank

Arkadaşlarının kendisinden daha güçlü taşınabilir şarj istasyonlarına sahip olmasını hazmedemeyen Çinli bir elektronik mühendisi, en iyisini yapmaya karar vermiş. Böylece ortaya bir odanın zeminini kaplayacak büyüklükte bir şarj istasyonu çıkmış.

Aslında 27 milyon mAh kapasiteli şarj istasyonu elektrikli araçlardan yola çıkılarak hazırlanmış. Mühendis, araçların altına yerleştirilen bataryaları temel alarak benzer bir düzenek kurmuş. Sonrasında düzeneği standart tasarımda ancak dev bir istasyon kutusunun içerisine yerleştirmiş. 

Tek bir port ile şarj olan istasyon 220V değerine kadar çıkan 60 porta sahip. Aynı anda telefondan dizüstüne 20 cihazı şarj edebiliyor. Yine bir televizyon, indüksiyonlu yemek pişirici ve çamaşır makinesi de aynı anda çalışabiliyor. Üstelik kısa devre de yapmıyor. 

Elbette taşınabilirlik diye bir kavram ortadan kalkmış. İstediğiniz yere götürmeniz pek mümkün değil. Özellikle elektrik kesintilerinde jeneratör yerine ev aletlerini çalıştırabilmek için kullanılabilir. Diğer taraftan şarj olma süresi sıkıntı oluşturabilir. 
 

  • Anasayfa
  • Mobil Teknolojiler
  • Cep Telefonları Haberleri
  • 27 milyon mAh gücünde powerbank olur mu?

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version