Tekno Takip

LCX borsası hacklendi, 6.8 milyon dolar çalındı

İnanç Can Çekmez: LCX borsası hacklendi, 6.8 milyon dolar çalındı 3

İnanç Can Çekmez: LCX borsası hacklendi, 6.8 milyon dolar çalındı 1

Gün geçmiyor ki kripto para platformlarının birisinden bir siber hırsızlık olayı duymayalım. Bu kez Liechtenstein tabanlı kripto para borsası LCX saldırıya uğradı ve milyonlarca dolar kripto varlık çalındı. 

LCX borsasına saldırı

Son dönemde kripto para platformlarına ardı ardına saldırılar düzenleniyor. Genelde sistemlerdeki açıklardan faydalanan saldırganlar bulabildiğini toplayıp harici cüzdanlara aktarıyor ve merkeziyetsiz borsalarda değişim yapıyor. Zaman zaman yüz milyon dolar, zaman zaman bir kaç milyon dolar olsa da sadece geçen yıl saldırıların toplamı 10 milyar doları geçmiş durumda. 

Liechtenstein tabanlı kripto para borsası LCX de sıcak cüzdanları saldırıya uğrayan diğer bir platform oldu. Çok büyük para çıkışlarının blok zinciri üzerinde fark edilmesiyle ortaya çıkan saldırıda fatura ise 6.8 milyon dolar civarında. 

Saldırganların ETH, USDC, LINK, LCX gibi farklı kripto paraları çaldığı ifade ediliyor. LCX borsası acil bir şekilde güvenlik tedbirlerinin devreye girdiğini söylese de mağduriyetler giderilecek mi şimdilik bir netlik yok. 
 

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version