Tekno Takip

Lenovo coştu! Birinci maksat Apple’ı devirmek!

Ulaş Utku Bozdoğan: Lenovo coştu! Birinci maksat Apple'ı devirmek! 1

Lenovo, bir müddettir küresel PC pazarında liderliğini muhafazaya devam ediyor. Fakat, bu Çinli teknoloji devinin akıllı telefon pazarında tıpkı başarıyı elde etmesi mümkün olmamıştı. Bir devir, Lenovo kendi markası altında taşınabilir telefon üretimini büsbütün durdurma kararı aldı. Şirket, Ekim 2014’te satın aldığı Motorola markasına ağırlaştı. Bu yatırımın meyvelerini toplamaya başladığı görülüyor ve marka, belli pazarlarda ilgi çekiyor.

Pazar araştırma firması Canalys’in raporuna nazaran, Lenovo’nun akıllı telefon markası 2023’ün birinci çeyreğinde, Avrupa ve Latin Amerika üzere değerli bölgelerde büyüme gösterdi. Şirket, en büyük büyümeyi dünyanın beş büyük pazarından biri olan Brezilya’da kaydetti. Lenovo’nun akıllı telefonları, Brezilya’da son altı yılda birinci defa en çok satan 5 model ortasına girdi. Bu pazarda dorukta Vivo bulunuyordu.

Lenovo coştu! Birinci amaç Apple’ı devirmek!

Avrupa’da, Lenovo’nun taşınabilir telefon gönderimleri birinci çeyrekte yıllık bazda %13 artış gösterdi ve pazar hissesi beşinci sıraya çıktı. Bu durum, 2017’nin üçüncü çeyreğinden beri elde ettiği en yeterli sonuç oldu. Avrupa ülkelerine özel olarak, Lenovo’nun taşınabilir telefon büyümesi Polonya’da çift haneli sayılara ulaştı. Ayrıyeten, şirket Doğu Avrupa’daki Romanya, Bulgaristan ve İtalya’da %10’luk bir taşınabilir telefon büyüme oranı kaydetti.

Latin Amerika bölgesinde, Lenovo’nun taşınabilir telefon gönderimleri %7 artış gösterdi ve markanın pazar hissesi %21 oldu. Şirket, bölgede en çok satan ikinci marka durumunda bulunuyor. Lenovo, Brezilya’da yıllık %5’lik büyüme ve %31’lik pazar hissesi ile ikinci sırada yer alıyor, bu durum ise Samsung’un çabucak akabinde geliyor.

Exit mobile version