Tekno Takip

LoL’de Corki CT, Tüm Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri

İnanç Can Çekmez: LoL’de Corki CT, Tüm Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri 11

Hangi koridorda oynandığı oldukça muamma olan Corki, son zamanlarda orta koridoru kendine yuva edinmiş duruma. Uzun süredir tozlu raflarda olmasına rağmen son zamanlarda oyuncuların tercih ettiği “esnek” eşya dizimleri sayesinde yeniden popüler oldu.

Hem yetenek gücü, hem saldırı gücüne dayalı eşya dizilimleri karakteri oldukça tehlikeli yapıyor. Öyle ki çok kısa bir sürede beklenmeyen hasarlar vermesine sebep olabiliyor. Bu ufak detayları bildiğimize göre artık Corki’nin CT’lerini, yeteneklerini, güçlü ve zayıf özelliklerini inceleyebiliriz.

Corki CT’leri: Corki’ye karşı güçlü olan karakterler

Corki hareketlilik açısından ortalama bir karakter. Üstüne birde birçok orta koridor karakteri gibi kırılgan olduğu için suikastçi karakterler en büyük düşmanı oluyor. Corki’nin en büyük silahlarından biri menzili olduğu için mesafesini hızlı kapatabilen suikastçiler Corki’nin başına çok bela olabiliyor.

Yordle Pilot Corki’nin tüm yetenekleri:

Gözüpek Bombacı Corki’nin güçlü ve zayıf özellikleri:

Corki’nin güçlü özellikleri:

Corki, menzilini koruyabildiği sürece oldukça güçlü bir karakter. Sahip olduğu anlık hasarı gerçekten tehlikeli ve W yeteneği her zaman olmasa da genel olarak mesafesini korumaya yardımcı oluyor. Ayrıca Q yeteneği ve ulti yeteneği koridorunu hızlı ittirebilmesi için oldukça efektif. Bunun yanı sıra oyunun belli bir süresinden sonra sahip olacağı paket ile W yeteneğini çok daha uzun menzilli ve efektif kullanabildiği için diğer koridorlara yardım etmesi de kolaylaşıyor.

Corki’nin zayıf özellikleri:

Corki’nin hasar konusunda canavar olduğu kesinlikle bir gerçek. Fakat bu özelliğinin yanı sıra birçok orta koridor karakteri gibi kitle kontrole karşı oldukça zayıf. Özellikle 6. seviye olduktan sonra koridorunu rahat bir şekilde ittirebiliyor fakat, çok fazla yeteneğe dayandığı için erken safhada mana sorunu yaşayabiliyor. W yeteneği hareketlilik konusunda etkili bir yetenek olsa da, birçok suikastçi vb. mesafe kapatma konusunda güçlü olan karaktere karşı pek işe yaramıyor.

LoL’de Corki nasıl oynanır?

Corki oldukça fazla vuran bir karakter. Özellikle son zamanlardaki metasında, Q ve R yeteneği temel hasarını çıkaran faktörler oluyor. Fakat bu iki yeteneği de isabet ettirmek gerektiği için isabetli yetenek kullanımı oldukça önemli. W yeteneğiniz kaçış için en nihai yeteneğiniz olduğu için ofansif kullanmak istiyorsanız 2 kere düşünmenizde fayda var. Paket pasifiniz başka koridorlara yardım etmek için veya takım savaşlarını gidişatını değiştirmek için oldukça efektif. Fakat W yeteneğiniz yerine kullanacağınız için dikkatli oynamanızda fayda var.

Corki’ye karşı nasıl oynanır, Corki nasıl yenilir?

Corki özellikle 6. seviye olduktan sonra karşısında oynaması oldukça tehlikeli oluyor. Ulti yeteneğinin açılması ile birlikte uzaktan sürekli haraslaması koridor safhasında oldukça yorucu oluyor. Bu yüzden elinizden geldiğince R yeteneğinden kaçınmaya çalışın. Corki’nin W yeteneği karakterin hareketliliğe yönelik temel yeteneği olduğu için bu yeteneğini kullandığı anda oldukça saldırıya açık bir hale bürünüyor. Savaşı devam ettirecek pozisyona sahipseniz bu açıklıktan kesinlikle yararlanın.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version