Tekno Takip

LoL’de Ezreal CT, Yetenekleri, Güçlü Ve Zayıf Özellikleri

Ulaş Utku Bozdoğan: LoL'de Ezreal CT, Yetenekleri, Güçlü Ve Zayıf Özellikleri 11

Alt koridorun en değişken karakterlerinden biri olan Ezreal, ortalama her türlü metaya uyum sağlamayı başaran nadir karakterlerden. Özellikle hep alışılmışın dışında item seçimleri olması da karakterin sürekli uyum sağlamasına olanak tanıyor. ADC lakabına en değişik şekillerde uyum sağlayan Ezreal, yetenek gücü, zırh deşme, saldırı gücü vb. birçok eşya ile build yapma potansiyeline sahip. Tabii ki bunların herbirinin ne kadar işlevsel olduğu tartışılır bir konu fakat yapabildiğiniz de bir gerçek.

Her metanın adamı olabilen Ezreal, oyundaki alt koridor karakterleri arasında en değişik olanlardan bir tanesi. Ne kadar güçlü olduğu yeteneklerini ne kadar iyi kullandığınıza bağlı olsa da karakterin sevilen bir karakter olduğu da bir gerçek. Gelin birlikte Ezreal CT’lerini, Ezreal’e karşı güçlü olan rakiplerini ve karakterin özelliklerini inceleyelim.

Ezreal CT’leri: Ezreal’e karşı güçlü olan rakipleri

Ezreal, çıkardığı hasarı yeteneklerine odaklanarak vuran bir karakter olduğu için, aktif bir şekilde yeteneklerini isabet ettirmesi gerekiyor. Bu yüzden Vayne, Twitch gibi görünmez olabilen karakterler veya Sivir gibi rakibin yeteneğini absorbe edebilen karakterler Ezreal’ı zor bir duruma sokabiliyor. Bunun yanı sıra anlık hasar vuran karakterler de Ezreal’ın başına bela oluyor. Kalista’nın biriktirdiği mızrakları bir anda çekmesi veya Jhin’den gelen güçlü bir vuruş Ezreal’ı zorlayabiliyor

Patlayabilen bir küreye sahip Ezreal’ın tüm yetenekleri:

‘Sarışın kaşif’ Ezreal’ın güçlü ve zayıf özellikleri nelerdir?

Ezreal’in güçlü özellikleri:

Ezreal birçok saldırı gücü taşıyıcısı arasında oldukça çevik bir karakter. Birçok baskından iyi oynandığı takdirde rahat kurtulabilirsiniz. Bunun yanı pozisyon almanız rahat olacağı için yetenekleriniz ile kombo yapmanız da kolaylaşacaktır.

Ezreal’in zayıf özellikleri:

Tüm hasar potansiyelinin yeteneklerinden çıkıyor oluşu Ezreal’ın hem güçlü hem güçsüz yanı diyebiliriz. Özellikle saldırı gücü kasarken tüm hasar Q yeteneğinden çıktığı için bilen birine karşı tutturmak çok zor olabiliyor. Bahsettiğimiz üzere de ulti yeteneği dışındaki yetenekleri tek hedef ağırlıklı olduğu için çok iyi hedef seçmek gerekiyor aksi takdirde işler çok iyi ilerlemiyor.

LoL’de Ezreal nasıl oynanır?

Karakter yetenek bazlı ve yetenekleri hem saldırı gücü hem yetenek gücünden aldığı için Ezreal’ı her türlü duruma uyum sağlayacak şekilde oynayabilirsiniz. Nitekim saldırı gücü versiyonu daha güçlü olsa da yetenek gücü de kullanma imkanınız mevcut. Fakat her iki türlü de yeteneklerinizi kullanmak için iyi pozisyon almanız şart. Eğer ki yeteneklerinizi tutturamazsınız Ezreal’ı oynamanız pek mümkün olmuyor. En kötü ihtimalle E yeteneğinizi agresif bir şekilde kullanıp pozisyon ayarlayarak yeteneklerinizi isabet ettirebilirsiniz. Bunun dışında harita kontrolünü iyi yapıp ulti yeteneğiniz ile destek sağlayıp rakiplerinizi öldürme şansınız var. Bu yüzden düzenli olarak diğer koridorları kontrol etmeyi unutmayın.

Ezreal karşısında nasıl oynanır, Ezreal nasıl yenilir?

Ezreal’a karşı oynamanın en temel mekaniği minyonların arkasında oynamak. Eğer ki yetenekleri size isabet etmezse savaşın bir kısmını kazanmış sayılırsınız. Bunun dışında E yeteneği Ezreal’ın en önemli yeteneği diyebiliriz. Rakibini E yeteneğini kullanmaya zorlayıp sonrasında ormancınız ile baskın yapıp kesebilir veya savaşı üzerine siz taşıdığınız takdirde kendi başınıza bile öldürebilirsiniz.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version