Tekno Takip

Lol’de Shaco CT, Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri

İnanç Can Çekmez: Lol’de Shaco CT, Yetenekleri, Güçlü ve Zayıf Özellikleri 11

Ana rolü ormancı olarak belirlenen Shaco, yer yer üst koridorda da oynanan bir karakter. Fakat üst koridorun çok efektif olduğunu söyleyemeyiz. Görünmez olması, rakipleri korkutabilmesi gibi özellikleri ile baskın konusunda bir hayli başarılı olan Shaco, sinir bozuculuk dozajının büyük bir kısmını buradan alıyor.

Shaco, yeteneklerinin esnekliği sebebiyle eşya diziliminde ister saldırı gücü, ister yetenek gücü veren eşyalar çıkabilirsiniz. Tamamen oynayış tarzınıza ve o an takımınızın ihtiyacı olan role bağlı bir durum. Şimdi LoL karakterlerinden Shaco’nun CT’lerini, yeteneklerini ve güçlü – zayıf özelliklerini inceleyelim.

Shaco CT’leri: Shaco’ya karşı güçlü olan karakterler

Shaco, özünde suikastçiliğe yatkın bir karakter olduğu için, kafa kafaya savaşmaya kesinlikle uygun değil. Sinsilik işin anahtarı olsa da, Sejuani veya Nunu gibi tank olan karakterler bu durumu bozabiliyor. Bunun yanı sıra Fiddlesticks gibi hayatta kalma potansiyeli yüksek olan karakterler Shaco oyuncularının canını sıkan bir faktör olabiliyor.

Sinsilik uzmanı Shaco’nun tüm yetenekleri:

İblis Soytarı Shaco’nun güçlü ve zayıf özellikleri:

Shaco’nun güçlü özellikleri:

Ormancı rolü kesinlikle Shaco için en uygun rol. Üst koridorda oynamak da mümkün olsa da, sahip olduğu yeteneklerin getirisi kesinlikle ormancı rolüne daha uygun. Özellikle hareketliliği ve görünmezliği sayesinde en beklenmedik anlarda baskın atma şansınız mevcut. Sadece oyunda Shaco olması bile koridor safhasındaki oyuncuların sürekli tedbirli olmasına sebep olacaktır.

Shaco’nun zayıf özellikleri:

Shaco güçlü bir karakter fakat bu gücünü oynayan oyuncunun karakteri ne kadar zekice kullanmasından alıyor. Kafa kafaya çarpışmalar kesinlike karakter için uygun değil. Bunun yanı sıra Shaco oldukça kırılgan ve herhangi bir kitle kontrol yeteneği direkt sonunu getirebiliyor. Ayrıca erken safhalarda çok baskın olmasına karşın oyun uzadıkça bu baskınlığını kaybetmeye başlıyor.

LoL’de Shaco nasıl oynanır?

Shaco, kesinlikle sinsilik konusunda uzman bir karakter. Elinizdeki kartları nasıl kullanmanız gerektiğinizi biliyorsanız bir anda başa çıkılması güç bir şampiyon haline geliyorsunuz. Fakat karakter özünde suikastçi rolüne yatkın bir karakter olduğu için kırılganlık doğasında var. Özellikle kafa kafaya savaşa girmek oldukça zor. İşin özünde rakibinizi hızlı bir şekilde öldürüp ortadan kaybolmanız gerekiyor. Uzun bir süre rakiplere görünmeniz, işleri kesinlikle daha zor hale getirecektir.

Shaco’ya karşı nasıl oynanır, Shaco nasıl yenilir?

Shaco’nun en tehlikeli olduğu kısım görünmezlik kısmı. Her an her yerden üzerinize gelebilme ihtimali bütün oyunu bıçak üstünde oynamanıza sebep olabilir. Fakat öte yandan görünmez bir şekilde yanınıza gelmişse bu yeteneği kullandığı anlamına gelir. Yani size yaklaştığı kadar kolay geri uzaklaşamayacağı için saldırma fırsatınız mevcut. Bunun yanı sıra görünmez nesneleri ortaya çıkarmayı sağlayan görüş totemi koridor safhasında veya ormanda Shaco’ya karşı avantaj sağlayacaktır.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version