Tekno Takip

Max Payne 1 ve 2 Remake Duyuruldu

Meral Erden: Max Payne 1 ve 2 Remake Duyuruldu 1

Remedy ve Rockstar Games, Max Payne ve Max Payne 2: The Fall of Max Payne’in yeniden yapılacağını duyurdu.

Sürpriz bir duyuruya göre Remedy, PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X ve S için ilk iki Max Payne oyununu yeniden yapmak için Rockstar ile birlikte çalışacak. Oyunlar Remedy’nin AAA oyun üretimiyle aynı çizgide olacak.

Max Payne Remake sürümleri aynı zamanda Remedy’nin Northlight oyun motoru üzerinde geliştirilecek ki bu motor Control ve yakında çıkacak olan Alan Wake 2’yi geliştirmek için kullanılan motorla aynı.

Orijinal Max Payne oyunları aynı zamanda Remedy ve Rockstar arasındaki ortaklığının bir sonucuydu. Rockstar ayrıca Max Payne 3’ün geliştirilmesini de üstlenmişti.

Rockstar’ın kurucusu Sam Houser, “Remedy’deki arkadaşlarımız orijinal Max Payne oyunlarını yeniden yapmak için bize yaklaştıklarında çok heyecanlandık” dedi ve ekledi: “Remedy ekibinin yıllar içinde yarattığı çalışmanın büyük hayranlarıyız ve bu yeni sürümleri oynamak için sabırsızlanıyoruz.”

Remedy CEO’su Tero Virtala, “Max Payne, Remedy’deki herkesin kalbinde her zaman özel bir yer tuttu ve dünya çapındaki milyonlarca hayranın da aynı şekilde hissettiğini biliyoruz.” dedi.

Virtala, ekibin “orijinal Max Payne oyunlarının hikayesini, aksiyonunu ve atmosferini oyunculara yeni yollarla geri getirmekten” heyecan duyduğunu da sözlerine ekledi.

Proje, Remedy’nin en yeni motoru üzerinde geliştirileceği ve buna uygun bir AAA bütçesine sahip olacağı düşünüldüğünde, kulağa tam bir remake gibi geliyor. Control ve Alan Wake 2 ile aynı motor kullanılarak yapılmış orijinal Max Payne oyunlarını hayal etmek heyecan verici.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version