Tekno Takip

Mercedes-AMG EQE tanıtıldı: 677 beygir güç ve daha fazlası

Şinasi Kaya: Mercedes-AMG EQE tanıtıldı: 677 beygir güç ve daha fazlası 7

Şinasi Kaya: Mercedes-AMG EQE tanıtıldı: 677 beygir güç ve daha fazlası 1

Mercedes, elektrikli araç ailesini genişletmeye devam ediyor. Alman üretici, geçtiğimiz yıl tanıtılan EQE’nin ardından şimdi de yeni Mercedes-AMG EQE‘yi görücüye çıkardı. Yeni model, EQE 43 4MATIC ve EQE 53 4MATIC+ versiyonlarıyla satılacak.

EQE 43 4MATIC

Özelliklere baktığımızda, yeni Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC’in iki elektrik motorundan 469 beygir güç ve 858 Nm tork aldığını görüyoruz. Bu da AMG’nin yeni elektriklisinin 0-100 km/s hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Azami hız ise menzil kaygısı da dikkate alındığından 210 km/s ile sınırlandırılmış.

Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleri
15 sa. önce eklendi

Söz konusu modelde 90.6 kWsa’lik lityum iyon batarya paketi bulunuyor. Bunun da otomobile WLTP’ye göre 462 ila 533 kilometre arasında menzil sağlayacağı belirtiliyor. Şarj konusunda 11 kW dahili şarj cihazı standart, 22 kW şarj cihazı ise opsiyonel. DC hızlı şarj istasyonlarında 170 kW’a kadar şarj edilebilen model, bu sayede 15 dakika şarj ile 180 kilometre menzil kazanabiliyor.

EQE 53 4MATIC+

Yeni Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+’da elektrik motorlarından elde edilen güç 617 beygire, tork ise 950 Nm‘ye kadar yükseliyor. Bu da modelin 0-100 km/s hızlanma süresini 3.5 saniyeye çekerken, azami hız limiti de 220 km/s’e yükseliyor. Ancak bu değişim, WLTP’ye göre tahmini menzil aralığını 444 ila 518 kilometre arasına düşürüyor.

AMG’nin daha fazla güç ve performans mottosu elektrikli araç dünyasında da değişmiyor. Bu noktada, 53 4MATIC+ versiyonunda AMG Dynamic Plus paketi de satın alınabiliyor. Söz konusu paketle güç ve tork 677 beygir ve 1000 Nm’ye yükseliyor. Böylece 0-100 km/s hızlanması 3.3 saniyeye kadar düşüyor ve azami hız limiti biraz daha yükselerek 240 km/s’e çıkıyor.

Sürüş modları ve diğer özellikler

Her iki versiyon da AMG’ye özel motorlara ve sürüş modlarına sahip. Otomobilin tam potansiyeli Sport+ ve Race Plus modlarında ortaya çıkarken, Comfort modu gücü %15-20 civarında düşürerek menzile katkıda bulunuyor. Menzil demişken, Mercedes, ilerleyen süreçte batarya yönetim sistemine gelecek uzaktan güncelleme ile menzilin iyileştirilebileceğini belirtiyor.

Mühendisler şarj konusuna özellikle eğilmiş. Bu kapsamda EQE, şarj süresinde bataryanın yükünü azaltan, böylelikle batarya ömrünü uzatan Eco Charging fonksiyonuna sahip. Bunun yanı sıra, optimum hızlı şarj koşullarının elde edilebilmesi için bataryanın sürüş esnasında soğutulup ısıtılabildiği de belirtiliyor. Ayrıca, direksiyon üzerindeki düğmelerden ayarlanabilen üç seviyeli rejeneratif fren sistemi de listede.

Her iki versiyonda da AMG Ride Control+ havalı süspansiyon sistemi mevcut. AMG’ye özel süspansiyon bağlantıları ve denge çubukları da sertliği artırıyor. Yüksek performanslı elektrikli araçlar için geliştirilen Michelin Pilot Sport EV lastiklere de sahip olan modellerde arka aks yönlendirme sistemi de standart olarak sunulan özelliklerden.

Son olarak, EQE’nin AMG versiyonlarında altı pistonlu ön kaliperler ve 415 mm ön diskler görev yapıyor. Arkada ise tek pistonlu kaliperler ve 378 mm diskler kullanılmış. Elbette AMG seramik fren sistemi de opsiyon listesinde. 21 inçlik jantları gerekli kılan bu donanımda daha büyük ve kalın ön diskler (440’a 40 mm) devreye giriyor.

Mercedes-AMG EQE’nin çıkış tarihi ve fiyatı henüz netlik kazanmış değil. 

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Otomobil Teknolojileri Haberleri
  • Mercedes-AMG EQE tanıtıldı: 677 beygir güç ve daha fazlası

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version