Tekno Takip

Meta, Apple’dan evvel davrandı, Apple Glass beklerken Meta Glass geliyor

Şinasi Kaya: Meta, Apple'dan evvel davrandı, Apple Glass beklerken Meta Glass geliyor 3

Financial Times’a nazaran, iki şirket çok yıllı bir IP lisanslama ve üretim muahedesi imzalamak için görüşmelerde bulunuyor. Müzakerelerle ilgili detaylar az lakin kaynağa nazaran potansiyel bir paydaşlığın ortaklaşa geliştirilen bir kulaklık üretmesi beklenmiyor. Bunun yerine, bir muahede Magic Leap’in Meta’ya optik teknolojisinin bir kısmına erişim sağlamasına imkan verebilir.

Ortaklık ayrıyeten, Meta aygıtlarının üretimine yönelik başlangıç ​​yardımını görebilir ve böylelikle teknoloji devinin, ABD şirketlerinin Çin’e olan bağımlılıklarını azaltmaları için daha fazla baskı olduğu bir vakitte, yurt içinde daha fazla VR kulaklık üretmesine müsaade verebilir.

Şinasi Kaya: Meta, Apple'dan evvel davrandı, Apple Glass beklerken Meta Glass geliyor 1

Meta, Apple’dan evvel davrandı, Apple Glass beklerken Meta Glass geliyor

Magic Leap, Financial Times’a iştiraklerin “Magic Leap için kıymetli bir iş kolu ve büyüyen bir fırsat” haline geldiğini söyledi. Ayrıyeten, “Magic Leap için Sırada Ne Var?” başlıklı bir blog yazısında CEO Peggy Johnson, geçen yılın sonlarında şirketin “IP’mizi lisanslamak ve optik üretmek için patentli üretim sürecimizi kullanmak için sanayi genelinde inanılmaz ölçüde ilgi gördüğünü” söyledi.

Raporun zamanlaması birkaç nedenden ötürü dikkate paha. Meta, CEO Mark Zuckerberg’in bilgi sürecin geleceğine yönelik vizyonunu gerçekleştirmek için harcadığı onca para karşılığında bir şeyler göstermesi için yatırımcıların baskısı altında. Şirket, birkaç yıl daha tüm metaverse projelerinden kar elde etmeyi beklemiyor. Tıpkı vakitte, Reality Labs kısmında yılda yaklaşık 10 milyar dolar harcıyor. Farklı olarak, Apple’ın önümüzdeki ay şirketin WWDC geliştirici konferansını düzenlediğinde AR kulaklık pazarına girmesi bekleniyor.

Exit mobile version