Tekno Takip

Meta, düşük maliyetli internet hizmeti olan Express Wi-Fi programını sonlandırıyor

Ulaş Utku Bozdoğan: Meta, düşük maliyetli internet hizmeti olan Express Wi-Fi programını sonlandırıyor 3

Ulaş Utku Bozdoğan: Meta, düşük maliyetli internet hizmeti olan Express Wi-Fi programını sonlandırıyor 1

Meta, 2016 yılında başlattığı ve gelişmekte olan ülkelerdeki insanlara düşük maliyetli internet hizmeti sağlamak için mobil ve uydu operatörleriyle ortaklıklar kurduğu Express Wi-Fi programı sonlandırıyor. Şirket, program dahilinde internet erişimini iyileştirerek pazarını genişletmeye çalışıyordu.

Express Wi-Fi sona eriyor

Express Wi-Fi programıyla beş yıldan uzun bir süredir 30’dan fazla ülkedeki insanlara ucuz internet hizmeti sağlanıyordu. Şirket, her ne kadar bu hizmeti sonlandırıyor olsa da internet erişimiyle ilgili başka projelere odaklanacağını belirtti.

Meta’dan yapılan açıklama: “Ortaklarımızla birlikte, Express Wi-Fi platformu aracılığıyla 30’dan fazla ülkedeki insanlar için halka açık Wi-Fi erişiminin genişletilmesine yardımcı olduk. Başka projeler geliştirmeye odaklanmak için bu program üzerindeki çalışmalarımızı tamamlarken, daha iyi bağlantı sağlamak için telekom ekosistemindeki ortaklarla çalışmaya kararlıyız.” ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz ayın sonlarında yayınlanan haberlerle, Meta‘nın ücretsiz internet hizmeti olan Free Basics programındaki yazılım hatalarından dolayı bazı kullanıcılardan ücret alındığı ortaya çıkmıştı. Özellikle Pakistan’da kullanıcılardan ayda toplam 1,9 milyon dolar tahsil edildiği bildirilmişti.

  • Anasayfa
  • Internet
  • Diğer Haberleri
  • Meta, Express Wi-Fi programını sonlandırıyor

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version