Tekno Takip

Meta VR kulaklık prototiplerini sergiledi!

İnanç Can Çekmez: Meta VR kulaklık prototiplerini sergiledi! 5

Meta, Metaverse‘in donanım temellerini geliştirmeye devam ediyor ve bugün CEO Mark Zuckerberg birkaç prototip gösterdi. Çoğu, ekibin gerçeğe yakın VR oluşturmak için gerekli gördüğü belirli bir özelliği test etmek için tasarlanmış.

İlk prototip “Butterscotch” olarak adlandırılıyor ve odak noktası, ekibin “retinal çözünürlük” dediği şeyi elde etmek için piksel sayısını artırmaya yönelik. Bu, derece başına yaklaşık 60 piksel anlamına geliyor. Prototip, görüş alanının yalnızca yarısını kaplayan Quest 2’den 2,5 kat daha fazla piksel kullanarak 55 piksel/derece elde ediyor. Amaç, ekranın 20/20 görüşe sahip kullanıcıların bir göz testi tablosundaki en küçük harfleri okumasına izin verecek kadar keskin olması. Half Dome başka bir sorunu çözmeye yönelik geliştirilmiş. Bu prototip, sanal sahnelere doğal bir derinlik hissi vermek için göz izleme ve değişken odaklı optikleri kullanacak.

Ardından, HDR’yi destekleyen ilk VR kulaklık olabilecek Starbursts var. Tabii ki bu sadece bir prototip model, ancak Zuckerberg’in açıklamasına göre, gerçek yaşam sahneleri genellikle üst düzey TV’lerin ve ekranların verebileceğinden daha parlak olacak. Yıldız patlaması 20.000 nit parlaklığa ulaşabilir, ancak tüketici cihazları 10.000 nit daha rahat bir değere razı olabilir. Gösterilen son prototip, PC VR oyunlarını zaten idare edebilen, çalışan bir VR kulaklığı olan Holocake 2 olacak. Meta tarafından şimdiye kadar yapılmış en ince ve en hafif VR kulaklığı, ancak hayal, kalınlığı daha da azaltacak bir holografik lens kullanmak.

İşte Zuckerberg’in kendisinin gösterdiği dört prototip:

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version