Tekno Takip

Meta’nın Twitter Benzeri Platformu 2023 Yazında Çıkıyor

Meral Erden: Meta'nın Twitter Benzeri Platformu 2023 Yazında Çıkıyor 3

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi Meta, dünyanın “dijital şehir meydanı” olarak nitelendirebileceğimiz Twitter’ın egemenliğine meydan okuyabilecek yeni bir sosyal medya uygulaması üzerinde çalışıyor. P92 kod adlı uygulamanın, kullanıcıların ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeleri zamanında paylaşmalarına olanak tanıyan merkezi olmayan, metin tabanlı bir platform olacağı biliniyor.

Popüler dijital medyacı Matt Navara’nın Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderiye göre Meta’nın bu platformunun çıkış tarihi belli oldu. Hatta Meta, bazı Instagram influencer’larına erken erişim davet talebi almaya bile başlamış.

2023’ün yaz ayında erken erişime açılması planlanan platformun özellikleri ne olacak?

P92 kod adlı bu platform, kendine ait bir uygulamaya sahip olacak ancak Instagram ile de entegre olacak. Instagram kullanıcıları, Instagram’dan takip ettikleri influencer’lar bu platformda hesap açtığı zaman bildirim alacak ve kolayca o platformda takipçi edinilebilecek.

Film ve dizi aktörlerine, yapımcılara, yazarlara, yönetmenlere, dizi yapımcılarına, sporculara ve komedyenlere odaklanan Meta, uygulamaya erken erişim sağlamak için davet başvuruları almaya başladı.

Meta şu anda yüksek takipçili profile sahip influencer’lara ve ünlülere erken erişim vermek ve uygulamayı halka yayınlanmadan önce denemek için çalışmalar sürdürüyor. Bunun dışında henüz arayüzünün nasıl olacağına dair bir bilgi ise yok.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version