Tekno Takip

Microsoft, 2021 Yılı İçin Metacritic Oyun Yayıncıları Sıralamasının Doruğunda Bulunuyor

İnanç Can Çekmez: Microsoft, 2021 Yılı İçin Metacritic Oyun Yayıncıları Sıralamasının Doruğunda Bulunuyor 3

Metacritic her yıl en iyi oyun yayıncılarını belirli kriterlere göre sıralıyor. TechSpot tarafından paylaşılan habere göre, bu kriterler şu şekilde:

Xbox Game Studios, geçtiğimiz yıl boyunca toplamda beş oyun yayınladı. Ancak oyunların yayınlandıkları farklı platformlar nedeniyle Xbox Game Studios oyunları için 10 farklı Metacritic puanlaması mevcut. Ve tüm bu kıstaslar doğrultusunda, Xbox Game Studios Metacritic’te geçen yılın en iyi oyun yayıncısı oldu. Aynı zamanda Microsoft, 12 yıldır yayınlanan Metacritic yayıncı sıralamalarında, ortalama Metacritic skoru 85’in üzerinde (87,4) olan ilk oyun yayıncısı unvanını da elde etti.

Microsoft’un tüm oyunları iyi olarak sınıflandırıldı. Bu oyunlardan üçü ise 90’ın üzerinde bir Metacritic ortalamasına sahipti ve harika olarak sınıflandırıldı. Bu üç oyun; Forza Horizon 5, Psychonauts 2 ve Microsoft Flight Simulator’ın Xbox Series X versiyonuydu.

Metacritic en iyi oyun yayıncıları sıralamasının ikinci sırasında ise Sony yer alıyor. Oyun şirketinin 2021 yılında piyasaya sürdüğü on oyunun Metacritic ortalaması 81,3’tü. Bu oyunlardan biri haricinde hepsi iyi olarak sınıflandırıldı. İyi olarak sınıflandırılmayan tek Sony oyunu ise Metacritic skoru 62 olan Destruction Allstars idi. Zaten Sony’nin Metacritic ortalamasını düşüren oyun da buydu.

Sıralamanın ilk beşinde yer alan diğer oyun yayıncıları ise sırasıyla Humble Games, Activision Blizzard ve Bethesda Softworks idi. Burada özellikle Humble Games’in yükselişi dikkat çekici. Zira oyun yayıncısı bir önceki yıl listenin 18. sırasında yer alıyordu.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version