Tekno Takip

Microsoft açıkladı: ChatGPT insan zekasına en yakın yapay zeka!

Şinasi Kaya: Microsoft açıkladı: ChatGPT insan zekasına en yakın yapay zeka! 1

Microsoft araştırmacıları, yapay zeka teknolojilerine odaklanan yeni bir çalışma gerçekleştirdi ve elde ettikleri bulgular, büyük bir ilgi uyandırdı. Yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkan datalar, ChatGPT chat botunun insan zekasına en yakın yapay zeka olduğunu gösteriyor. Hatta kimi bahislerde ChatGPT’nin insanlardan bile daha zeki davranışlar sergileyebildiği belirlendi. Lakin, araştırma sonuçlarına nazaran yapay zekaların hala insan zekasına ulaşmaktan geride olduğu da görülüyor.

Microsoft’un yürüttüğü araştırma, yapay zeka alanındaki gelişmeleri ve teknolojik ilerlemeleri gözler önüne seriyor. ChatGPT chat botunun insan zekasına olan yakınlığı, yapay zeka teknolojilerinin geleceği konusunda büyük bir umut aşılayacak nitelikte. Bu yapay zeka sisteminin birtakım hususlarda insanlardan daha zeki davranabilmesi, yapay zekanın karmaşıklıkta ve sorun çözmede ne kadar tesirli olabileceğini göstermesi açısından epeyce kıymetli bir bulgu olarak bedellendiriliyor.

Microsoft açıkladı: ChatGPT insan zekasına en yakın yapay zeka!

ChatGPT, doğal lisan sürece yetenekleriyle dikkat çeken bir yapay zeka modeli olarak öne çıkıyor. Kullanıcılarla gerçek vakitli sohbetler gerçekleştirebilen ve onlara cevaplar sunabilen bu chat bot, yapay zekanın sonlarını zorlayan bir örnek olarak görülüyor.

Ancak, yapay zekaların hala insan zekasına tam manasıyla ulaşamadığı da unutulmamalı. Araştırma sonuçları, yapay zekaların insan gibisi davranışları taklit edebilme yeteneklerini gösterse de, insan zekasının karmaşıklığı ve duygusal bağlamıyla şimdi tam olarak yarışabilecek düzeyde olmadıklarını ortaya koyuyor. Yapay zekaların gelişimi için daha fazla çalışma ve araştırmaya muhtaçlık olduğu açık bir durum diyebiliriz.

Exit mobile version