Tekno Takip

Microsoft, Activision’ı hala satın alamadı! Pekala bu sefer ne oldu?

İnanç Can Çekmez: Microsoft, Activision’ı hala satın alamadı! Pekala bu sefer ne oldu? 1

Microsoft, oyun sanayisindeki varlığını sürat kesmeden büyütmeye devam ediyor. Bu büyümenin en besbelli örneklerinden biri, geçen yıl Activision Blizzard’ın satın alınması oldu. Teknoloji devi, Call of Duty ve World of Warcraft üzere oyunları geliştiren şirketi 68.7 milyar dolara satın aldı. Lakin bu büyük yatırım, Microsoft’un beklentilerinin tersine birçok meseleyle karşılaştı. Şirket, bu yatırımla birlikte birçok ülkede rekabet otoritelerinin gayesi oldu ve kısa bir müddet evvel ABD’deki bir mahkemede, oyuncuların açtığı Activision davasında muahedeyi savunmak zorunda kaldı.

Microsoft, ABD federal mahkemesinde oyuncular tarafından açılan Activision Blizzard muahedesi hakkındaki dava karşısında savunma yapıyor. Oyuncular, muahedenin dal rekabetine ziyan vereceği savında bulunuyorlar. Şayet gerçekleşirse, bu mutabakat oyun sanayisinin bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük mutabakatı olacak. 68.7 milyar dolarlık bu mutabakat, tüm vakitlerin en yüksek dengeli mutabakatlarından biri olarak kabul edilebilir. Fakat şimdi her şey bilinmeyen. ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Jacqueline Corley, satın almayı durdurmak için süreksiz bir önlem kararı verip vermeyeceğini belirlemek üzere.

Microsoft, Activision’ı hala satın alamadı! Pekala bu sefer ne oldu?

Microsoft, savunmasının temelinde, mutabakatın oyunculara yarar sağlayacağını ve bu nedenle mahkemenin süreksiz önlemi reddetmesi gerektiğini öne sürüyor. Lakin, oyuncuların kaygıları ne kadar haklı? Microsoft’un geçmişini incelediğimizde, hem konsol hem de PC platformlarında oyunlar yayınladığını görüyoruz. Lakin, birebir vakitte konsolun yalnızca Xbox olduğunu ve PlayStation’ı dışarıda bıraktığını gözlemliyoruz. Bu durum, Activision Blizzard’ın satın alınmasıyla değişebilir.

Call of Duty üzere oyunların bu platformlardan çıkarılma ihtimali, oyuncular ortasında kaygıya yol açıyor. Fakat, şirket bu türlü bir adımın iflasa yol açacağını ve münasebetiyle tasa edilecek bir durum olmadığını savunuyor. Yeniden de, kesin bir şey söylemek şu an için mümkün görünmüyor. Şirketin planları ne olursa olsun, şu anda elleri bağlı durumda.

Exit mobile version