Tekno Takip

Microsoft Edge, Google Chrome’u birinci kere geride bıraktı!

Meral Erden: Microsoft Edge, Google Chrome’u birinci kere geride bıraktı! 1

Geçtiğimiz haftalarda Microsoft tarafından yapılan açıklamayla, bir dönemin en efsanevi internet tarayıcısı olan Internet Explorer’a tam anlamıyla veda etmek zorunda kalmıştık. Aslında bu tarayıcının zaten son 10 yıldır bitkisel hayatta olduğunu ve fişinin çekilmesiyle de durumun artık herkesçe kabul edilir hale geldiğini söylemek yanlış olmaz.

Öte yandan bugüne kadar gelen verilerde, Internet Explorer’ın varisi olan Microsoft Edge’in de pek iyi gitmediği düşünülüyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma, Microsoft için yeniden umut ışığının yanmasına neden oldu.

Microsoft Edge, Google Chrome’u ilk defa geride bıraktı!

Buna göre TechRadar Pro ve Perimeter 81 isimli iki şirket tarafından ortaklaşa hazırlanan ve 3.000 çalışan ile yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıkan raporda, kurumsal firma çalışanlarının %33,77’sinin Microsoft Edge kullandığı ortaya çıktı. Google Chrome ise %33,01’lik payıyla ikinci sırada kaldı. Aradaki fark her ne kadar oldukça küçük olsa da, yine de Edge’in Chrome’u geride bırakması hayli önemli bir olay.

Tabi bu araştırmanın oldukça sınırlı bir kesim üzerinde yapıldığını yeniden hatırlatmakta fayda var. Ancak Microsoft’un gözlerinde umut ışığının belirmesi için bunun bile yeterli olduğu düşünülüyor. Çünkü nihai internet kullanıcısı arasında bu oranlar şimdilik hayal gibi bir şey.

Yapılan son araştırmalara göre Google Chrome internet kullanıcılarının geneli arasında hala tartışmasız lider isimken, Microsoft Edge’in kullanıcı sayısı ise %4 civarı bir orana tekabül ediyor. Yani anlayacağınız Microsoft’un internet tarayıcısı pazarında eski günlerine dönebilmesi için daha çok çalışması gerekecek.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version