Microsoft kendisiyle çelişti
Microsoft, işgal sonrası aldığı kararın akabinde 400 çalışanını işten çıkararak Rusya’daki operasyonlarını da küçülttü. Yeni satışlar askıya alınırken Rus müşterilerle olan mukavele yükümlülüklerinin yerine getirileceği belirtildi. Sonuç olarak, yeni Rus müşterileri Windows 11 yahut Windows 10’u artık indiremediklerini bildirmeye başlamışlardı.
Fakat işler değişiyor. Rusya’nın en eski yayınevlerinden biri olan Kommersant’a nazaran Microsoft, müşterilerine lisanslarını yenilemeleri için bildirim göndermeye başladı. Bu atak, daha evvel Microsoft’un yaptığı açıklamalarla direkt çelişiyor. Aktarılanlara nazaran yaptırım altında olmayan ofislerin, şirketlerin ve hukukî kişiliklerin lisansları Rusya’da artık yenilenebilecek. Microsoft’un almış olduğu bu yeni karar Rusya’nın korsanı yasallaştırmasıyla alakalı görünüyor. Rusya kısa bir müddet evvel batı teknolojisi ile oyun ve sinema üzere içeriklerin korsan satışını yasallaştırdı.
Sonuç olarak korsan yasası, hükümete patent sahibinin isteği olmadan varlıklara el koyma yetkisi veriyor. Yasa sadece Rusya’ya yaptırım uygulayan ülkelerin fikri mülkiyetlerini etkiliyor. Microsoft’a nazaran bu durum şirkete 125 milyon dolara mal oldu.
Elektrik kesintileri sırasında telefon sinyalinin neden kaybolmadığını öğrenin. Bu yazıda, cep telefonlarının sinyal güçlerinin nasıl…
2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu, küresel elektrikli araç pazarındaki büyüme, trendler ve istatistiklerle…
WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile konuşmalarınızı kolayca yazıya aktarın. Bu pratik yöntem sayesinde…
2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…
Tesla'nın yeni 'Actually Smart Summon' özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! Bu yenilikçi teknoloji, aracınızı uzaktan çağırmanızı…
WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile mesajlarınızı hızlıca yazıya çevirin. Bu pratik özellik sayesinde…