Tekno Takip

Microsoft, Steam Deck Uyumlu Oyunlarını Açıkladı

Şinasi Kaya: Microsoft, Steam Deck Uyumlu Oyunlarını Açıkladı 3

Microsoft, Valve’ın Steam Deck cihazı için verdiği destekle ilgili bir açıklama yayınladı. Bu açıklamaya göre, çoğu Xbox Game Studios oyunu Steam Deck’te çalışacak. Ancak Microsoft Gears 5, Halo: The Master Chief Collection, Halo Infinite ve Microsoft Flight Simulator X’in Steam Deck destekleri bulunmuyor. Hile önleme sistemleri nedeniyle bu oyunlar, Steam Deck’te çalışmıyor ve gelecekte desteklenip desteklenmeyecekleri de belli değil.

Microsoft, Steam Deck için sekiz oyunu “onaylandı” ve altı oyunu da “oynanabilir” olarak işaretledi. İkisi arasındaki fark, bir uyarının görünmesi ya da oyun sırasında metin girmek için sanal bir dokunmatik ekranı çağırmak zorunda kalmak kadar küçük olabilir. Bazı Microsoft oyunları şu anda yalnızca oynanabilir listede olsalar da, yakında “onaylandı” statüsüne terfi edebilirler.

Microsoft’un listesi, yalnızca şu anda Steam’de bulunan Xbox Game Studios oyunlarını kapsıyor. Ancak Xbox Game Pass oyunlarına erişmek için artık Windows’u Steam Deck’e yükleyebiliyorsunuz. Valve, Windows sürücülerini yeni yayınladı ve bu nedenle Steam Deck sahiplerinin artık böyle bir seçenekleri bulunuyor.

İşte Steam Deck uyumlu Xbox Game Studios oyunlarının tam listesi:

Onaylandı

Oynanabilir

Desteklenmiyor

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version