Tekno Takip

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını yükseltme yapmaya zorlayacak

İnanç Can Çekmez: Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını yükseltme yapmaya zorlayacak 5

İnanç Can Çekmez: Microsoft, Windows 10 kullanıcılarını yükseltme yapmaya zorlayacak 1 Microsoft, 2021’in Ekim ayında yayınlanan Windows 10 21H2 sürümüne sağlanan takviyenin yakında sona ereceğini ve kullanıcıların mecburî olarak 22H2 sürümüne yükseltme yapmaları gerekeceğini açıkladı. Windows 10 21H2, 13 Haziran 2023‘te hizmet mühletinin sonuna ulaşacak.

Söz konusu tarihten sonra işletim sistemi güvenlik güncellemeleri almayacak. Yazılım devi aygıtları güvende tutmak ismine tüm tüketici sürümleri için 22H2 sürümüne otomatik yükseltme başlatacak. Bu güncelleme kısa mühlet içinde Windows Update üzerinden sunulacak.

“Etkin Saatler özelliğini kullanın”

Microsoft temsilcileri kullanıcılara, güncellemeleri yüklemek için uygun bir vakit seçmelerine imkan tanıyan “Etkin Saatler” özelliğinden yararlanmalarını önerdi. Bu ayara Windows Update menüsü üzerinden erişilebildiğini belirtelim.

Şirket kısa müddet evvel 22H2’nin Windows 10 için son büyük güncelleme olacağını duyurmuştu. Microsoft, işletim sisteminin bu sürümü için resmi dayanak mühletinin sona ereceği 14 Ekim 2025 tarihine kadar yalnızca güvenlik güncellemeleri yayınlayacak.

Exit mobile version