Tekno Takip

Microsoft, Windows 11’de kullanıcılara reklam gösterecek yeni bir yer buldu

İnanç Can Çekmez: Microsoft, Windows 11'de kullanıcılara reklam gösterecek yeni bir yer buldu 5

İnanç Can Çekmez: Microsoft, Windows 11'de kullanıcılara reklam gösterecek yeni bir yer buldu 1 Microsoft son vakitlerde Windows 11‘in çeşitli kısımlarına reklam ekleme çalışmaları yapıyor. Yazılım devi yeni işletim sisteminin Başlat Menüsü ve Dosya Gezgini‘nde reklam gösterimini aslında test etmeye başlamıştı. Fakat bununla da yetinmeyecek üzere görünüyor.

Şirket son olarak olarak Ayarlar menüsüne reklam ekledi. İnternete düşen ekran manzaralarına bakılırsa tanıtımların birden fazla Ayarlar uygulamasının ana ekranında görünecek. Microsoft’un kelam konusu alana Microsoft 365 reklamları entegre ettiği görülüyor.

Hesaplar kısmında de emsal çalışmalar var

Ayarlar uygulamasının Hesaplar kısmı için de emsal bir hazırlık yapılıyor. Bu kısımda Microsoft hesabına giriş yapma önerisi ve yazılım eserlerine yönelik eser takviye bildirimlerine yer verildiğini görüyoruz. Paylaşılan manzarada Office 2013 dayanağının sona erdiği hatırlatılıyor.

Microsoft’un bu çeşit teşebbüslerle abonelik tabanlı hizmetini öne çıkararak gelirini artırmayı hedeflediği ortada. Bu değişikliklerin birden fazla şimdiye kadar sırf Insider yapılarında ortaya çıktı. Kararlı sürüme ne vakit aktarılacağı ve kullanıcılara kapatma seçeneği sunulup sunulmayacağı belirli değil.

Exit mobile version