Tekno Takip

Microsoft’tan Windows 10 kullanıcılarına berbat haber!

Meral Erden: Microsoft’tan Windows 10 kullanıcılarına berbat haber! 1

Kimimiz istikrarı severiz. Şu anki durumumuzda rahat hisseder ve daima olarak güncelleme yapmak istemez. Bu bir motivasyon dersi olmasa da, hala Windows 10 21H2 sürümünü kullananlar için değerli birkaç bilgi paylaşmamız gerekiyor. Microsoft, 21H2 sürümüne olan takviyenin yakında, gelecek ay sona ereceğini kısa bir müddet evvel duyurdu. Bu, Haziran ayından itibaren hiçbir güvenlik güncellemesi yahut ek özellik almayacağınız manasına gelir. Dahası, şirket otomatik olarak sisteminizi yükseltme sürecini başlatacak.

Microsoft, muhtemelen Windows 12 üzerinde çalışıyor olsa da hala eski Windows 10 21H2 sürümünü kullanan kullanıcılar mevcut. Ancak, belirtildiği üzere, bu Windows sürümü için dayanağın yaklaşık bir ay içinde sona ereceği bilgisini kullanıcılara iletmiştir. Bu mühlet sonunda, aygıtınız güvenlik güncellemelerini almamaya başlayacak ve bu durum çeşitli güvenlik tehditlerine açık hale gelmenize sebep olabilir.

Microsoft’tan Windows 10 kullanıcılarına makus haber!

Kullanıcılar, daha yeni olan Windows 10 22H2’ye yükseltme yapabilirler yahut gözü pek bir adım atarak en son Windows 11’e geçiş yapabilirler. Microsoft, Windows 10 21H1 Home, Pro, Pro Education ve Pro Workstation sürümleri için hizmet ve takviyenin 13 Haziran’da sona ereceğini belirtti. Haziran 2023’te yayınlanması planlanan güvenlik güncellemesi, bu sürümler için son güncelleme olacak.

Microsoft, bir hatırlatma notunda, “Korunmanızı ve üretkenliğinizi sürdürmenize yardımcı olmak için, Windows Güncelleme, hizmet mühleti sona yaklaşan yahut son birkaç ay içinde hizmet mühleti dolacak olan Windows 10 tüketici aygıtları ve yönetilmeyen iş aygıtları için otomatik olarak bir özellik güncellemesi başlatacaktır. Bu, aygıtınızın desteklenmeye devam etmesini ve güvenlik ve ekosistem sıhhati için kritik olan aylık güncellemeleri almasını sağlayacaktır,” tabirini kullandı.

Exit mobile version