Tekno Takip

MIUI 14 güncellemesini alacak ve alamayacak akıllı telefonlar muhakkak oldu

Şinasi Kaya: MIUI 14 güncellemesini alacak ve alamayacak akıllı telefonlar muhakkak oldu 1

Akıllı telefon dünyasında pek çok farklı alt marka ile temsil edilen Xiaomi, bu sayede her geçen gün pazar payını daha fazla büyütüyor. Yakın bir zamana kadar fiyat performans markası olarak denildiğinde ilk akla gelen akıllı telefon modeli olan Xiaomi, bu misyonu önce alt markası olan Redmi’ye yüklemiş daha sonra ise POCO’yu da aynı amaçla geliştirmeye devam etmişti.

Bir taraftan bu üç markası altında pek çok akıllı telefon geliştirmeye devam eden Xiaomi, diğer bir taraftan ise işin yazılım kısmını da ihmal etmiyor. Çinli teknoloji devine yakın kaynaklardan servis edilen haberlere göre, üç marka için de Android 13 tabanlı MIUI 14 güncellemesi Ağustos ayının başlarından itibaren servis edilmeye başlanacak. İlk olarak amiral gemisi klasmanındaki telefonlar ile başlanacak güncelleme rüzgarları, daha sonra orta ve alt segment modellerle devam edecek.

Şu an piyasada olan telefonların çok büyük bir kısmı Android’in en yeni sürümünü deneme fırsatını yakalayacak. Ancak eğer şu modellerden birini kullanıyorsanız, sizin için güncelleme hayatının sonuna gelinmiş demektir:

– Mi 9 / 9 SE / 9 Lite / 9 Pro

– Mi 9T / Mi 9T Pro

– Mi CC9 / Mi CC9 Meitu

– Redmi K20 / K20 Pro / K20 Pro Premium

– Redmi 10X 4G / 10X 5G / 10X Pro

– Redmi Note 9 / Note 9S/ Note 9 Pro / Note 9 Pro Max

– Redmi Note 8 / Note 8T / Note 8 Pro

– Redmi 9/ 9A / 9AT / 9i / 9C

– POCO C3 / C31

Bu listenin dışındaki güncel Xiaomi, Redmi ve POCO modellerinin ise Android 13’e kavuşacaklarını bir kez daha hatırlatalım.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version