Tekno Takip

Nefes Tutarak Kendinizi Öldürmek Neden Mümkün Değildir?

Şinasi Kaya: Nefes Tutarak Kendinizi Öldürmek Neden Mümkün Değildir? 7

Nefes tutarak kendinizi öldürmek -şaşırtıcı olmayan bir şekilde- mümkün değildir. Neyse ki beyninizin aydınlık tarafı karanlık tarafını bu konuda yenmeyi başarıyor.

Vücudumuzun ihtiyacı olan gazlar hayati önem taşıdığı için bunların eksikliğinde can havli denen o refleks devreye giriyor. İşte açıklaması:

Nefesinizi tutarak kendinizi öldürmenize vücudunuz neden izin vermez?

Havuz veya denizde suyun altında nefesinizi tuttuğunuzda hissettiğiniz nefes alma iç güdüsünün gücünü hafife almayın. Kanınızda hızla yükselen karbondioksit ve hızla düşen oksijen oranından dolayı bu içgüdü tetiklenir. Bu içgüdü o kadar güçlüdür ki bir zaman sonra kendinizi iradeniz dışında nefes nefese kalmış olarak bulursunuz.

Nefesinizi uzun süre tutsanız bile ilk aşama olarak kanınızda düşen oksijen seviyesinden ve yükselen karbondioksit değerlerinden dolayı bayılırsınız. Bayıldıktan sonra beyniniz normal bir şekilde nefes almak için akciğerlerinize emir verecektir.

Olayı biraz daha basitleştirerek anlatalım:

Bir kişi belirleyelim ve bu A kişisi olsun. A kişisi intihar etmek için nefesini tutmaya karar verir. Nefesini tutmakta son derece kararlı olan A kişisi, kararından vazgeçmeyeceğini düşünür.

Nefesini tuttuktan sonra olaylar şöyle gelişir:

Sonuç olarak…

Kandaki karbondioksit seviyesinin yükselmesi ve oksijen seviyesinin azalmasından dolayı meydana gelen bayılma durumundan dolayı, bir eşya veya ortam yardımı olmadan nefesinizi tutarak intihar etmeniz mümkün değildir.

Bu içerik işin esprisiydi. Eğer intihar düşünceniz varsa yardım almaktan çekinmeyin ve derhal bir uzmanla görüşün. Bu düşüncenizi güvendiğiniz biriyle paylaşın ve yardım alın.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version