Tekno Takip

Netflix, Boss Fight Entertainment Oyun Stüdyosunu Satın Aldı

Meral Erden: Netflix, Boss Fight Entertainment Oyun Stüdyosunu Satın Aldı 3

Netflix, bir oyun geliştiricisini daha bünyesine kattı. Şirket, Teksas merkezli bir mobil oyun stüdyosu olan Boss Fight Entertainment’ı satın aldığını duyurdu. Boss Fight Entertainment, Oxenfree geliştiricisi Night School ve Stranger Things bulmaca oyununun arkasındaki ekip olan Next Games’in ardından Netflix’in satın aldığı üçüncü oyun stüdyosu.

The Verge tarafından paylaşılan ilgili habere göre, mobil oyun stüdyosu Boss Fight Entertainment’ın eski oyunları arasında Dungeon Boss adlı bir mobil strateji oyunu bulunuyor. Bununla birlikte Boss Fight Entertainment, Facebook oyunu CastleVille’i geliştiren Zynga’nın Dallas stüdyosunun kapanmasının ardından kuruldu.

Oyun stüdyolarını satın almasının yanı sıra Netflix, mobil oyunları da abonelik paketinin bir parçası haline getirdi. Daha birkaç gün önce şirket, üç yeni oyun mobil oyun duyurdu. Aynı zamanda Trivia Quest adlı yakında çıkacak bir günlük trivia oyunu da dahil olmak üzere bazı etkileşimli serileri de deniyor.

Netflix’in oyun stüdyolarından sorumlu başkan yardımcısı Amir Rahimi, Boss Fight Entertainment’ı satın almaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu stüdyonun türler arasında hit oyunlar oluşturma konusundaki kapsamlı deneyimi, Netflix üyelerine oynamak istedikleri her yerde harika oyunlar sunma becerimizi hızlandırmaya yardımcı olacak.” dedi.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version