Tekno Takip

Netflix, ortalarında Queen’s Gambit’in de bulunduğu hitlerini oyunlara taşıyor

İnanç Can Çekmez: Netflix, ortalarında Queen's Gambit'in de bulunduğu hitlerini oyunlara taşıyor 1

Netflix, yayınlandığı sırada Google’da “satranç” (chess) aramalarının 14 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasına neden olan mini dizisi The Queen’s Gambit’i temel alan bir satranç oyunu yayımlamayı planlıyor. Hatta Beth Harmon’un tavandaki heyecan verici ters satranç tahtalarını da bu oyuna ekleyecek.

Daha da iyisi, yeni satranç oyunu, Money Heist olarak da bilinen İspanyol soygun gerilim filmi La Casa de Papel, fantastik dizi Shadow & Bone, gerçek hayat şovu Too Hot to Handle ve yarışma programı Nailed It de dahil olmak üzere Netflix dizilerini konu alan bir grup oyundan sadece biri olacak olması.

The Queen’s Gambit Chess oyunu ve Nailed It!: Baking Bash, 2022 yılı sona ermeden önce yayımlanacak ancak geri kalanların zamanları için bir detay bulunmuyor. Netflix, yılsonuna kadar mevcut oyun sayısını ikiye katlayarak yaklaşık 50’ye çıkarmayı planladığını söylüyor. Bu yeni hedef ile Netflix’in, standart aboneliklerine dahil olan video oyunlarına yatırım yaparak yeni aboneleri cezbedecek daha fazla neden sunmak istediği açık.

Netflix, geçtiğimiz yıl abonelere ek ücret ödemeden telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlar için sunduğu reklamsız oyunlar hamlesini başlatmıştı. Şirket, şu ana kadar, bazıları daha önce piyasaya sürülen 22 mobil oyuna sahip. Netflix, oyun alanında büyük hedefler belirledi ve ilerleyen dönemlerde Xbox ve PlayStation için de konsol oyunları peşinde koşmayı amaçladığı biliniyor.

Bu arada Netflix, oyun işinde yalnız da değil. Prime Video’yu işleten Amazon, bulut oyun hizmeti Luna’ya yatırım yaptı ve ayrıca kendi oyun stüdyosuna sahip. YouTube’un ana firması olan Google, kendi Stadia oyun akışı hizmetine büyük bir yatırım yaptı. Ve Apple TV Plus için kendi filmlerini ve TV şovlarını yapan Apple, Apple Arcade ile de oyun dünyasından pay almaya çalışıyor.

Ancak Netflix, hem dizi ve filmlerini hem de oyunları tek aboneliğin bir parçası haline getirdiği için özel bir yere sahip. Diğer firmalar, oyun hizmetlerini bağımsız ürünler olarak, genellikle bir grup başka üyelikle birlikte bir paket halinde sunuyor.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version