Tekno Takip

Netflix, şaşırtan bir kararla yeni dizisini birinci dönemin akabinde iptal etti

Şinasi Kaya: Netflix, şaşırtan bir kararla yeni dizisini birinci dönemin akabinde iptal etti 1

Haziran ayının ikinci haftasında yayınlanan Netflix serisi First Kill, ikinci sezon hakkını kazanmak için gereken sayılara ulaşamamış gibi görünüyor. Zira akış devi, ikinci sezonu çekmeden First Kill’i iptal etti.

Netflix’e yakın bir kaynak, Deadline’a “çoğu Netflix hitinin kalıcı bir güce sahip olması isteniyor.Ancak First Kill’in bu güce sahip olmadığını gördük” dedi.

Bu iptal kararı, aslında şaşırtıcı. Zira dizinin ilk birkaç haftasında oldukça iyi sayılabilecek izlenme rakamlarına ulaştığı biliniyor. First Kill, ilk üç gününde 30.3 milyon saat izlendi ve ilk tam haftasında 48.8 milyon saat izlenmeyi başardı. Ancak bu hızlı başlangıç, izlenmelerin devam etmesine yol açmadı ve dizinin popülaritesi Netflix’in diziyi devam ettirmesi için yeterli olmadı.

Firt Kill’in konusu nedir?

Yazar V. E. Schwab‘ın aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanan First Kill, William Shakespeare’in Romeo ve Juliet’inin yeniden yorumlanması olarak değerlendirilebilir. Dizi, Georgia’da göz önünde yaşayabilen uzun bir vampir hanedanından bir vampir olan Juliette Fairmont’u takip ediyor.

Şimdiye kadar hayatını kan hapları ile geçirmiş olan Juliette, 16. doğum gününe yaklaşırken, hapların etkisini kaybettiğini keşfeder ve ilk cinayetini gerçekleştirme zamanının geldiği gerçeği ile yüzleşmek zorundadır. Kasabaya yeni bir kızın, Juliette’in çabucak aşık olduğu Calliope Burns’ün gelişiyle işler daha da karmaşıklaşır. Sorun şu ki, Calliope’nin aile geçmişi de Juliette’inki kadar karmaşıktır. O bir canavar avcısı ailesi tarafından yetiştirilen bir canavar avcısıdır.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version