Tekno Takip

Netflix’te işler güzel gitmiyor: İşte alınan yeni karar

İnanç Can Çekmez: Netflix'te işler güzel gitmiyor: İşte alınan yeni karar 3

İnanç Can Çekmez: Netflix'te işler güzel gitmiyor: İşte alınan yeni karar 1 Netflix, bu yıl harcamalarını 300 milyon dolar azaltmayı planlıyor. Bunun nedenlerinden biri; Netflix’in Amerika ve öteki ülkelerde şifre paylaşımını engelleme planlarını bir müddetliğine ertelemesi.

İşten çıkarmalar olmayacak

Netflix, bu ayın başlarında işe alımla ilgili harcamalar dahil çalışanlarına dikkatli olmaları konusunda ihtarda bulunmuştu. Fakat, işe alımlar durdurulmayacak yahut ek işten çıkarmalar olmayacak. Şirket, geçen yıl bir dizi işten çıkarma gerçekleştirmişti. Mayıs 2022’de yaklaşık 150 çalışanla yollar ayrılmıştı. Kısa bir müddet sonra da 300 kişi daha işten çıkarılmıştı. Son olarak animasyon kısmında çalışan 30 çalışan çıkarıldı.

Tahminler beklenenin altında

Şirket, bu yıl maliyetleri 300 milyon dolar azaltmayı planlasa da bu sayı şirketin genel masraflarının küçük bir kısmını oluşturuyor. Netflix’in geçen yıl sarfiyatları yaklaşık 26 milyar dolardı. Platform, 2023’te en az 3.5 milyar dolar özgür nakit akışı hedefliyordu lakin 3 milyar dolardan az olduğu bildirildi.

Şifre paylaşımı kısıtlaması geliyor

Netflix, gelir elde etmenin yeni yollarını bulmaya çalışıyor. Şirket, bu yılın başlarında çeşitli ülkelerde şifre paylaşımına yönelik baskı oluşturmaya başladı. Netflix fiyatları epeyce yüksek olduğudan izleyicilerin yansısını aldı. Amerika’da reklamlı abonelik seçeneğiyle biraz daha uygun fiyata izlenebiliyor olsa da ülkemizde günümüz standartların epeyce altında olan temel paketin fiyatı bile çok yüksek.

Exit mobile version