Tekno Takip

Nintendo Switch 2 hakkında gelen bilgiler bir epey heyecan verici

Ulaş Utku Bozdoğan: Nintendo Switch 2 hakkında gelen bilgiler bir epey heyecan verici 1

Nintendo’nun yeni jenerasyon taşınabilir konsolu olan Switch 2‘nin üzerinde binlerce NVIDIA çekirdeği olması bekleniyor. Bu çekirdeklerin NVIDIA’nın evvelki jenerasyon Ampere GPU mimarisine dayalı olduğu söyleniyor. Yakın vakitte yapılan duyumlar, bu aygıtın T239 yonga setiyle çalıştığını gösteriyor. NVIDIA tarafından tasarlanan bu yonga seti, Ampere GPU mimarisini ve bir ARM işlemci kompleksini barındırıyor.

Duyum hesaplarından Kopite7kimi ve Tech_Reve, bu yonga setinin Samsung’un 8nm sürecinde üretildiğini belirtiyor. NVIDIA’nın Orin yonga seti “T234” zati bu süreci kullanıyor. Nintendo’nun geçmişteki adımlarına bakıldığında, Switch 2 yonga setinin 5nm sürecinde olacağı argümanlarının biraz optimist olduğunu söyleyebiliriz.

GPU tarafında, Switch 2 yonga setinin 1280 CUDA çekirdeğiyle geleceği söyleniyor. Duyumcu KittyYYuko, bu çekirdeklerin 10 SM üzerinden dağıtılacağını ve her SM’de 128 çekirdeğin bulunacağını belirtti.

Nintendo Switch 2 hakkında gelen bilgiler bir epey heyecan verici

CPU istikametinden bakıldığında, Switch 2’nin 8 adet Cortex A78 ARM çekirdeği içereceği söyleniyor. Bu çekirdekler tek bir küme içinde yer alıyor ve bu çekirdeklerin A78 “C” varyantını içerdiği, bu varyantın 8 MB L3 önbelleğe sahip olduğu düşünülüyor.

Son devirde, Nintendo Switch 2’nin birtakım oyunları 4K 60 FPS‘de lokal olarak çalıştırdığı söylentileri bulunuyor. Ayrıyeten, Ray Tracing ve NVIDIA’nın DLSS teknolojilerini tam olarak desteklediği tez ediliyor. Unreal Engine 5 Matrix Awakens demo’nun Switch 2’de NVIDIA DLSS 3.1 ile çalıştığına dair gösterimler mevcut.

Nintendo Switch 2‘nin resmi lansman tarihi hâlâ meçhul; fakat ilerleyen aylarda bu mevzuda daha fazla bilgi alabiliriz.

Exit mobile version